Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

VOORBESCHOUWING | SV Langeberg - vv de Leeuw

Komende zaterdag staat de Brunssumse Derby tussen SV Langeberg en VV De Leeuw op het programma. Om 19.30 uur zal op Sportpark In de Struiken het fluitsignaal klinken. We blikken met beide aanvoerders, tevens jongens uit de eigen jeugd en vrienden van elkaar, vooruit op deze onderlinge ontmoeting.

Reggie Vonken van SV Langeberg:

1. Hoe kijken jullie naar de huidige stand op de ranglijst van jullie team ?

Ik denk dat we redelijk tevreden kunnen zijn met de huidige 4de plek op de ranglijst. De laatste weken zijn we aan een sterke reeks bezig. Dit komt mede door de grote en sterke selectie. Achteraf is het doodzonde dat we vooral in de uitwedstrijden tegen RKVB en Obbicht punten hebben laten liggen. Aan de andere kant staat daar een fantastische en verdiende 5-0 bekeroverwinning tegen 2de klasser Scharn tegenover. 

 

2. Is deze wedstrijd een echte derby of… ?

Als je de letterlijke betekenis pakt dan zeer zeker wel ja. Het is toch de ontmoeting tussen de twee Brunssumse verenigingen met de meeste actieve teams. Al moeten we geen vijandige sfeer creëren, want die is er absoluut niet. Neemt niet weg dat een derby altijd een speciale wedstrijd is. Een overwinning is dan ook altijd handig om achter de hand te hebben voor op een feestje. 

 

3. Wat verwachten jullie van deze wedstrijd ?

Het klinkt als een antwoord uit een mediatraining, maar we moeten De Leeuw zeker niet onderschatten. De Leeuw scoort vrijwel iedere wedstrijd en hebben alleen tegen Geleen-Zuid met groot verschil verloren. Verder hebben ze gelijk gespeeld tegen DVO (Nr. 3) en nipt verloren van SHH (Nr. 5). Dus het wordt zeker niet makkelijk. Al zijn wij gezien de stand op de ranglijst, onze sterke reeks en kwaliteit van het team verplicht om deze wedstrijd te winnen. Voor ons zal het belangrijk zijn om vrij snel het eerste doelpunt te maken. Gelukkig hebben we verschillende jongens, waaronder verdediger Joost Antonides, die een doelpunt kunnen maken. 

 

4. Wordt het ook voor jullie een onderlinge strijd als vrienden?

Als ik in de situatie kom om Nick pijn te doen, dan zal ik dat zeker niet nalaten haha. Al hoef je daar bij Nick niet veel voor te doen. Nogmaals, het is altijd mooi om van vrienden en bekenden te winnen. Daar is iedereen het wel mee eens, denk ik. 

 

5. Jullie spelen samen in de zaal bij Koutenveld 1 dus jullie kunnen elkaars kwaliteiten?

We spelen inderdaad al een aantal jaren samen in de zaal. Al is Nick in de zaal een stuk fanatieker dan ik ben. Van het loopvermogen en fanatisme moet hij het dan ook hebben. Dit combineert ‘ie zo nu en dan met wat creatieve ingevingen. Voor een keeper kan hij behoorlijk voetballen! Bij gebrek aan een keeper trekt Nick ook in de zaal de klauwen aan en dan zie je zeker dat hij een balletje kan pakken. Vooral zijn inzicht en reflexen zijn echt goed. De Leeuw mag zeker blij zijn met hem. Groot voordeel van het spelen in de zaal is wel dat hij daar geen hoge ballen krijgt. Daar liggen zaterdag onze kansen. 

 

6. En wat weten jullie val elkaars tegenstander?

 

Dat er genoeg jongens tussen zitten die wel kunnen ballen. 

Zo kan je Jeffrey Geurts geen moment uit het oog verliezen en wil je je benen heel houden moet je oppassen op het middenveld voor de sloopkogels Jack Geurts en Guy Tuncbilek. 

Maikel Kruishaar waarmee ik ook in de zaal speel bewijst daar een ware goaltjesdief te zijn dus dat word ook oppassen op het veld.

 

7. Durven jullie voorspelling te wagen?

Dat durf ik zeker. Ik ga voor 4-1. 

 

8. En dan is het winterstop , na afloop van de wedstrijd als vrienden samen biertje drinken?

Was het maar winterstop. Wij mogen zondag de 23ste in de ijskou nog een bekerwedstrijd spelen. Al zullen we na de wedstrijd zeker een paar drankjes en snacks nuttigen. Of Nick moet nog in het doel staan te vissen, dan verplaatsen we het na een andere keer. 

 

Nick Frolichs van De Leeuw:

1. Hoe kijken jullie naar de huidige stand op de ranglijst van jullie team ?

 

Wij staan op dit moment 13de op de ranglijst. Dit is niet een positie waar we thuishoren met deze selectie. We zullen niet meedoen voor de bovenste plekken maar een plaats in de middenmoot moet zeker mogelijk zijn. We hebben dit seizoen een aantal keer pech gehad en daardoor ook nog niet gewonnen.

 

2. Is deze wedstrijd een echte derby of ?

 

Ja dit is wel een derby, het is een wedstrijd tussen twee clubs uit Brunssum dus dat maakt het ook al een derby. Ook kennen de meeste jongens elkaar wel.

 

3. Wat verwachten jullie van deze wedstrijd ?

 

Ik verwacht wel een spannende wedstrijd waarin Langeberg de favoriet is. Maar we hebben de punten hard nodig dus zullen proberen te stunten.

 

4. Wordt het ook voor jullie een onderlinge strijd als vrienden?

 

Ik geloof dat Reggie niet helemaal fit is maar hopelijk is hij erbij aankomende zaterdag. Het zou in ieder geval leuker zijn als hij erbij is.

 

5. Jullie spelen samen in de zaal bij Kouteveld 1 dus jullie kunnen elkaars kwaliteiten?

 

Ja zijn kwaliteiten ken ik wel, Reggie is een slimme voetballer met een goeie techniek, ook kan die wel eens heel gemeen spelen, daar zullen we zaterdag wel mee te maken krijgen.

 

6. En wat weten jullie van elkaars tegenstander ?

 

We hebben de laatste bekerwedstrijd gezien van Langeberg tegen Scharn toen speelde ze heel sterk. Ook hebben we elkaar al voor de beker gehad dit jaar maar dat is natuurlijk anders als een competitie wedstrijd.

 

7. Durven jullie voorspelling te wagen ?

 

Een voorspelling vind ik heel lastig, we zullen het zaterdag zien. Het blijft een derby.

 

8. En dan is het winterstop , na afloop van de wedstrijd als vrienden samen biertje drinken?

 

Ja hoor zeker, dat zal wel goed komen:)