Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

VOORBESCHOUWING | SVC 2000 VR1 – Nemelaer VR1

Dames SVC 2000 wacht een belangrijke wedstrijd

 

Komende zondag spelen de dames van SVC 2000 een belangrijke thuiswedstrijd tegen de dames van Nemelaer. Bij winst kunnen de Roermondse vrouwen een belangrijke stap omhoog zetten, weg van de onderste plaatsen op de ranglijst in de tweede klasse G.

 

Afgelopen zondag verloren de dames uit Roermond nog nipt met 1-0 van Leveroy. Mede door deze nederlaag staat SVC op de 9e plaats, een plek waarbij de nacompetitie voor degradatie niet ontlopen wordt.

 

Ook Nemelaer verloor afgelopen zondag. In Haaren werd het 1-2 voor OVCS, de ploeg uit Sittard. Nemelaer staat op de 11e plaats, drie punten achter de dames uit Roermond.

 

Trainer van SVC Ad Jereskes verwacht een spannende wedstrijd: “We hebben zondag maar één opdracht en dat is winnen. Daar zullen de meiden vol voor gaan”. SVC is vorig seizoen gepromoveerd naar de tweede klasse. “We moesten enkele jeugdige speelsters inpassen. Met een gemiddelde leeftijd van nog geen 20 jaar biedt dat de nodige perspectieven, maar uiteraard ook gewenning en dus ook geduld. We hebben zeer verdienstelijke wedstrijden gespeeld, maar helaas door pech en gebrek aan scorend vermogen te weinig punten gehaald”, aldus de Roermondse trainer.

 

Trainer Ruud Broens van Nemelaer spreekt over een 6-puntenwedstrijd: “Als SVC wint dan wordt het gat met ons nog groter. Wij gaan er alles aan doen om resultaat te behalen”. Broens geeft aan dat het tot nu toe een moeilijk seizoen is voor zijn ploeg: “We missen door blessures een aantal dragende speelsters. Daarbij zijn er dit seizoen een hoop jonge meiden bijgekomen, die nog moeten wennen aan het niveau in de tweede klasse. Toch laten ze al behoorlijk voetbal zien”, aldus de oefenmeester.

 

De wedstrijd begint zondag om 11.00 uur op sportpark ‘De Wijher’ in Roermond.

 

Ronald Housmans