Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

VOORBESCHOUWING | SVME - KVC Oranje

SVME ontvangt KVC Oranje

Het voetbalseizoen 2018-2019 is alweer aardig op weg. Niet alleen in competitieverband, ook het bekergebeuren heeft een stuk op de route naar de cup afgelegd. Donderdag 6 december treden twee ploegen tegen elkaar die dit seizoen, sportief gezien, anders bezig zijn. Maar daar moeten dan wel een paar kanttekening bij gemaakt worden. In Eijsden ontvangt derdeklasser SVME de koploper uit de vierde klasse B, KVC Oranje uit Kerkrade.

SVME werd aan het eind van de vorige voetbaljaargang kampioen in de vierde klasse A. Dat gebeurde uiteindelijk dankzij een 4-1 zege bij Berg’28. Promotie was uiteraard het logische gevolg. Nu, in de derde klasse, hebben de mannen van trainer André Koolhof het een stuk moeilijker. Op de ranglijst van 3A houdt men slechts drie ploegen onder zich. Een gevaarlijk situatie dus, met het oog op klassenbehoud. Maar daar gaat het donderdag natuurlijk niet om. Er wordt voor de beker gebald en die duels hebben allemaal eigen wetten. SVME won voor de beker, in de poulefase, van SNC’14 (0-3) en Rood Groen LVC’01 (1-3). Tegen RKHSV werd met 1-2 verloren, maar voor plaatsing bij de laatste 64 ploegen was het voldoende.

KVC Oranje miste vorig seizoen promotie na een nederlaag bij Haslou. Nu staat het team van trainer Paul van Putten aan kop in 4B, met een ongeslagen status als mooi visitekaartje. Ook in de beker ging het tot nu toe crescendo. Tegen Haanrade en SVN werd met 3-0 gewonnen, tegen SVM, in Munstergeleen, werd het maar liefst 6-1.

Als je alle cijfers, zowel in competitie- als in bekerverband op een rijtje hebt gezet, zou je tot de conclusie kunnen komen dat beide teams in sportief opzicht wellicht niet (veel) voor elkaar onder doen. Reden genoeg om aan te nemen dat er een leuke bekerontmoeting op het programma staat, komende donderdag, om 19.30 aan de Pisartlaan in Eijsden. SVME en KVC Oranje heten u in ieder geval graag welkom. De winnaar van deze wedstrijd speelt in de volgende ronde, waarschijnlijk kort voor de Kerst, de ploeg die zegevierend tevoorschijn komt uit de ontmoeting tussen DESN en DVO.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)