Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Voorbeschouwing trainer Ruud Jenneskens van vv Ysselsteyn

1.  Met nog een wedstrijd te gaan tot de winterstop , hoe kijkt U terug op verloop van de competitie tot nu toe.

Het verloop is niet optimaal. De KNVB blijft maar volharden met het inplannen van vele wedstrijden in de afgelastingsgevoelige maanden december, januari en februari. We hebben de pech dat er al 2 wedstrijden zijn afgelast, waarvan die van afgelopen zondag erg dubieus te noemen was. Voeg daarbij het late begin van de competitie en het terugtrekken van Oranje Zwart, en het is verklaard waarom we pas 8 wedstrijden gespeeld hebben. Voor het 2e seizoen mogen we dus na de winterstop aan de bak met een overvol programma. Sportief gaat het naar wens. Ondanks het geringe aantal gespeelde wedstrijden staan we op een 6e plaats, met uitzicht op een hogere klassering in de winterstop. We krijgen, op koploper NWC Asten na, de minste tegendoelpunten, blijken wederom moeilijk te verslaan, en schroeven de laatste weken onze doelpuntenproductie ook weer omhoog.  Met name op dat laatste onderdeel hebben we ons in 2 wedstrijden tekort gedaan en onnodig punten verspeeld. De verschillen in de competitie zijn erg klein, wat wekelijks terug te zien is in de uitslagen. De ploeg die een mindere dag heeft, zal aan de verkeerde kant van de score terechtkomen. Dit is ons tegen Helden overkomen, de enige wedstrijd tot nu toe waarin we helemaal geen aandeel hebben gehad en terecht verloren.

 

2.  Voldoet dit aan de gestelde doelstelling ?

Als kleine club is het vooral zaak om snel weg te geraken bij de onderste plaatsen. We willen stabiel 3e klasse gaan spelen de komende jaren, en streven ernaar de eindklassering van vorig seizoen (6e plaats) te evenaren of te verbeteren.

 

3..  Zondag de wedstrijd tegen Blerick , wat verwacht U van deze wedstrijd.

Blerick scoort er de laatste weken behoorlijk op los, en pakt 4 punten uit de laatste 3 wedstrijden. Daarmee hebben ze de aansluiting weten te pakken met de grote middenmoot. Met nog enkele spelers die 2e klasse ervaring hebben, en talentvolle spelers daaromheen, zal het, zoals haast wekelijks, weer een zware opgave worden, met 2 ploegen die nauwelijks voor elkaar onderdoen.

 

4..  Wat weet U van de tegenstander ?

Het zal een van de eerste keren in de historie van de clubs zijn dat we tegen elkaar uitkomen in competitieverband, dus meer dan bovenstaande is me nog niet bekend. Ik ontvang later deze week meer informatie van collega trainers.

 

5.  Tot slot , ik ga als trainer met een tevreden gevoel de winterstop in als ?

Als we de laatste 2 wedstrijden wel kunnen spelen, en daarin nog minimaal 4 punten weten te pakken.