Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

VOORBESCHOUWING VAN 10 COMPETITIES ZONDAG 7 MEI 2017

Hoofdklasse B.

De kampioen is bekend, maar in de onderste regionen is het ongemeen spannend. De nummers 15 en 16 degraderen rechtstreeks en de nummer 13 en 14 spelen nacompetitie om klasse behoud.  DOSKO staat met 24 punten op de laatste plaats en kan met een klein wonder directe degradatie nog ontlopen maar dan moet het wel winnen bij de nummer 3 OSS`20en dan zullen de nummer 15 , EHC met 29 punten , dat uit speelt bij de nummer 11, DESO met 33 punten nog niet veilig , maar ook nummer 14  Chevremont , 30 punten en thuis spelend tegen de nummer 8 Gemert , 38 punten en dus veilig , punten moeten laten liggen. Maar ook Groene Ster – RKAVV –VV Gestel en ook nog IFC zijn nog niet vrij van degradatie zorgen. 

1e Klasse D. 

SV Meerssen is afgelopen zondag bij VV Meerssen kampioen geworden , en dus zullen de beslissingen voor rechtstreekse degradatie of het spelen van nacompetitie voor handhaving onderin deze klasse vallen. Voor staartploeg SSS`18 met slechts 16 punten is het doek bijna gevallen. Als Someren zondag thuis tegen VV Schaesberg niet verliest dan is rechtstreekse degradatie voo SSS`18 een feit. Nummer 11 de Valk gaat op bezoek bij de kampioen SV Meerssen en mag absoluut niet verliezen want dan komt de nacompetitie wel akelig dicht bij. Maar ook RKSV Minor uit Nuth is er nog niet zij staan op de 10e plaats met 28 punten en zullen uit bij de nummer 2 Wittenhorst de punten mee naar huis moeten nemen. 

2e Klasse G. 

Boven en onder in deze klasse stijgt de spanning. FC Hoensbroek kan bij winst , thuis tegen SHH (dat reeds een periodetitel heeft ) kampioen worden. Maar wordt dat ook indien de nummer 2 Geusselt Sport uit bij LHC punten laat liggen. Onderin  kan het dramatisch worden, nummer laatst moet uit bij Eijsden winnen om de stap naar de 3e klasse te voorkomen. Sporting Heerlen , voorlaatste met 20 punten , ontvangt de nummer 9 BSV Limburgia dat nog 1 punt nodig heeft voor klasse behoud. Mocht Sporting Heerlen verliezen dan is het maximaal haalbare voor de ploeg het spelen van nacompetitie voor klasse behoud en dat in hun jubileum jaar. De nummer 12 UOW`02 , 20 punten , speelt thuis tegen Ceasar dat veilig is . Ook voor UOW `02 telt maar een ding de punten thuis houden. Datzelfde geldt voor Heer , nummer 11 met 23 punten , en thuis GSV`28 ontvangt dat ook volgend seizoen weer in de 2e klasse speelt. 

3e Klasse A. 

Het wordt een spannende ontknoping voor het kampioenschap. Met nog twee wedstrijden te spelen is het verschil tussen de nummer 1 Sportclub`25 en de nummer 2 SVN Landgraaf slechts 2 punten . Koploper Sportclub`25 gaat op bezoek bij Voerendaal ,de nummer 12 , dat er alles zal doen om te winnen want bij verlies blijft Voerendaal in de gevaren zone. De concurrenten van Voerendaal , SVME met maar 1 punt minder, gaar op bezoek bij de nummer 4 SCM . Ook spelen de nummer 11  VV Hellas en de nummer 10 RKVVM tegen elkaar Maar moet ook de nummer 11 Kerkrade West nog vol aan de bak thuis tegen Simpelveld. 

3e Klasse B.

Centrum Boys is in deze klasse de onbetwiste kampioen . Maar ook de teams die rechtstreeks degraderen zijn bekend, FC ODA  13e en RKVV Neerbeek 14e . Voor een plaats in de nacompetitie handhaving speelt de nummer 12 HEBES  , 27 punten , uit tegen SV Budel de nummer 7 met 36 punten. Nummer 11 Geleen Zuid , 28 punten gaat op bezoek bij nummer 10 RKVB met 32 punten en de nummer 9 Spaubeek , 33 punten , speelt thuis tegen de nummer 4 MMC weert. 

4e Klasse A. 

In Valkenburg is het al enkele weken feest Walram is met afstand kampioen geworden. Voor SCG is het seizoen voorbij , met maar slechts 7 punten degradeert het naar de 5e klasse.  Onderin wordt het eng voor Willem 1 , nummer 13 , om rechtstreekse degradatie te voorkomen zal er zondag bij kampioen Walram gewonnen moeten worden. Bij verlies gaat Willem 1 klasse lager spelen. BERG – RKHSV – RKVVL Polaris – DBSV en SV Geuldal  gaan uitmaken  wie er nacompetitie zal moeten gaan spelen. SV Geuldal , 25 punten , gaat naar nummer laatst SCG.  RKVVL Polaris , nummer 10 en 32 punten , ontvangt de nummer 11 DBSV dat 28 punten heeft , nummer 9 RKHSV , 32 punten , krijgt Wijnandia dat veilig is op bezoek en Berg ,8e met 34 punten ontvangt de nummer 7 Bunde met 35 punten.

4e Klasse B.

De race voor het kampioenschap is gelopen. Afgelopen zaterdag werd VV de Leeuw kampioen door thuis met 3-2 te winnen van Zwart Wit`19. Nummer laatst NEC`92 heeft het niet gered en is gedegradeerd en speelt volgend seizoen in de 5e klasse. Welke ploeg er met NEC`92 direct mee degradeert wordt in deze fase beslist . De nummer voorlaatst Haanrade , 20 punten , ontvangt de degradant NEC`92.  Schinveld op de 12e plaats met 23 punten gaat op bezoek bij Weltania dat nog volop in de slag is voor periodetitel . De nummer 11 RKTSV , 27 punten , speelt uit bij Zwart Wir`19 dat net zoals Weltania nog vol op in de strijd is voor de 3e periode.  

4e Klasse C. 

In deze klasse kunnen Urmondia dat 22 wedstrijden heeft gespeeld en 18 punten en SVM Munstergeleen 23 wedstrijden gespeeld en 21 punten nog rechtstreeks degraderen. Maar mochten zij rechtstreekse degradatie ontlopen dan weten zij dat er wel nog nacompetitie voor klasse behoud volgt.  Hekkensluiter OVCS 23 wedstrijden gespeeld 18 punten zit zondag in de wachtkamer , speelt zelf niet , pakt SVM Munstergeleen uit bij Sporting Sittard 1 punt of de volle winst dan is degradatie voor OVCS een feit. Ook de wedstrijd Roosteren – Urmondia is interessant , Urmondia moet winnen en hopen dat SVM Munstergeleen punten laat liggen dan heeft men nog kans om directe degradatie te ontlopen. SVE Heeft 25 punten en zij ontvangen RKDFC dat ook volgend seizoen  in de 4e klasse zal spelen. Kampioen RKFC Lindeheuvel speelt zondag de laatste thuiswedstrijd van deze competitie tegen FC RIA en kan het seizoen voor eigen publiek mooi afsluiten. 

5e Klasse A. 

Omdat in deze klasse geen degradanten zijn en Keer het kampioenschap binnen heeft is alleen de strijd om  de 3e periode voor aantal teams de laatste strohalm om seizoen met prijs af te sluiten en deel te gaan nemen aan de nacompetitie voor promotie naar de 4e klasse. 

5e Klasse B. 

KVC Oranje is de koploper en heeft , na aftrek van 1 punt door KNVB , 56 punten  , zeven punten meer als de nummer 2 SV Brunssum dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Zondag kan bij KVC Oranje de vlag in top en de voorbereidingen voor het kampioenfeest beginnen als men zelf de moeilijke uitwedstrijd met nummer 4 RKSVB , dat ook nog in de race is voor 3e periode , weet te winnen . Of als SV Brunssum punten laat liggen bij de nummer 7 Havantia. 

Tekst: Hein Smit