Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Voorbeschouwing VV Scharn – VV Eijsden, met beide trainers: Ron Zijlstra (Scharn) & Ronald Linkens (Eijsden)!

 

Onderstaand, Voorbeschouwing Ron Zijlstra: Trainer van VV Scharn.

 

Na 4 wedstrijden hebben jullie 9 punten. Hoe kijkt u hierop terug?
We zijn de competitie goed gestart. De behaalde overwinningen waren dik verdiend. De jonge ploeg verdiend wat dat betreft een groot compliment. We hebben getoond gretig te kunnen zijn, maar ook goed voetbal te laten zien. Jammer van de nederlaag bij GSV’28, want ook in die wedstrijd hadden we een puntje verdiend.

 

Zondag komt VV Eijsden op bezoek, wat weet u van de tegenstander?
Eijsden heeft een jonge ploeg die met veel inzet en enthousiasme speelt. Ze hebben momenteel 6 punten. Ze bouwen aan een nieuwe ploeg, waar ze de komende jaren mee verder kunnen.

 

Wat zijn uw verwachtingen van de wedstrijd?
Het zal een wedstrijd worden waarbij wij het initiatief moeten, maar ook zullen nemen. Ik verwacht een leuke open wedstrijd met twee ploegen die voor de overwinning willen gaan. Ik denk dat beide ploegen tevreden zijn met hun competitie start en zullen daarom vrijuit voetballen.

Tot slot, waarmee bent u op zondagmiddag 16.15 uur tevreden?

We spelen het spelletje om te winnen, dat lijkt me duidelijk.

 

 

 

Onderstaand, Voorbeschouwing Ronald Linkens: Trainer van VV Eijsden.

 

Hoe kijkt u terug op de start van de competitie 2017-2018?

 

Een beetje met gemengde gevoelens. We zijn dit seizoen een nieuwe koers gaan varen met de club. Er wordt vooral ingezet op de eigen jeugd. Een groot deel van deze groep speelde verleden jaar nog in de A-jeugd.  Het was dan ook afwachten hoe we het nieuwe seizoen zouden starten. De voorbereiding is goed verlopen en we weten wat we willen en hopen het ook waar te kunnen maken dit jaar.

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen was natuurlijk een uitstekende start met een verrassende 5-0 overwinning op Centrum Boys. Dat was voor onze jonge ploeg natuurlijk een enorme opsteker. Daarna spelen we twee wedstrijden tegen Sittard en Simpelveld die we helaas onnodig hebben verloren. Afgelopen zondag tegen Sportclub 25 hebben we de draad weer opgepakt met een knappe overwinning. Daar zag het de eerste helft niet naar uit maar de groep heeft laten zien mentaal weerbaar te zijn en hard voor elkaar te willen vechten. Dat is ook wat deze groep zo sterk maakt. Al met al mogen we met 6 uit 4 tevreden zijn met deze competitiestart.

 

Wat weet u van de tegenstander (VV Scharn) van aanstaande zondag?

 

Ik maak Scharn nu voor het vierde jaar op rij mee. De afgelopen jaren heeft Scharn een zeer positieve indruk op mij gemaakt vanwege hun spelopvatting.  Het is een jong team met goede ervaren spelers als bijvoorbeeld Bart Jansen en Dominique Geuskens. Scharn heeft een heel goed middenveld met veel beweging en creativiteit. Het is een ploeg die altijd modern aanvallend voetbal wil spelen. De afgelopen jaren heeft Scharn naar mijn mening te laag op de ranglijst gestaan. Dat zal zeker ook met de jeugdigheid van het team te maken hebben maar dat zal zich zeer zeker gaan uitbetalen. Daar ben ik van overtuigd.

 

Wat zijn uw verwachtingen van de wedstrijd?

 

Zowel Scharn als Eijsden zijn teams die vasthouden aan hun eigen visie en dat kan een interessante wedstrijd opleveren. Ik verwacht een open wedstrijd waarbij het jeugdig enthousiasme de boventoon zal voeren. 

 

Doelstelling voor dit seizoen?

 

De doelstelling voor dit seizoen is vooral het beter maken van het team en te zorgen dat vv Eijsden met deze jongens een mooie toekomst tegemoet kan zien. We willen ons dit jaar zo snel mogelijk veilig spelen. Alles extra is mooi meegenomen.

 

Tot slot, waarmee ben je op zondagmiddag 16.15 uur tevreden?

 

Ik ben tevreden als de (neutrale) toeschouwers een mooie wedstrijd hebben gezien en dat we de lijn van de afgelopen weken kunnen doortrekken. Uiteraard hopen we om 16.15 uur drie punten mee naar Eijsden te kunnen nemen.

 

Door: Ralph van Tilborg