Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Voorbeschouwing 'Wedstrijd van de Week': DESM - SV Laar

 

De ‘wedstrijd van de week’ wordt deze week gespeeld in Weert, waar een leuke Weerterderby op het programma staat. DESM speelt in eigen huis tegen SV Laar. De laatste keer dat deze twee ploegen samen in de competitie stonden was in het seizoen 2012/2013, toentertijd nog in de Vierde Klasse E. Inmiddels spelen ze allebei in de Derde Klasse B. DESM speelde hier vorig jaar ook al in. SV Laar degradeerde afgelopen seizoen uit de Tweede Klasse. Deze week staan ze dus tegenover elkaar. We namen contact op met de trainer van DESM, Roel Nabuurs.  

DESM speelde vorig jaar in dezelfde klasse, toen eindigde het op een negende plek, genoeg voor handhaving. Dit seizoen gaat het nog niet slecht, maar het kon ook beter. De ploeg staat met 13 punten op een zevende plek. Er werd al vier keer gewonnen, één keer gelijkgespeeld, maar wel al vijf keer verloren. Roel Nabuurs is hier toch wel tevreden mee gezien het spel tot nu toe. ‘We hebben vaak goed gespeeld, maar in sommige wedstrijden maken we de kansen niet af. De wedstrijden die we wonnen, wonnen we ook verdient, maar bij verlies was het vaak ook verdient. Ik denk daarom dat we niet hoeven te klagen tot nu toe. We spelen na zondag nog twee wedstrijden tot de winterstop en dit worden wel hele belangrijke. We moeten zorgen dat we nog een aantal punten kunnen pakken voor deze winterstop.’   

Vorige week werd er in Geleen nog gewonnen van FC Geleen Zuid, 1-2. De week ervoor werd er thuis verloren van Spaubeek met 2-4. De resultaten zijn dus enigszins afwisselend. ‘We moeten stabieler gaan spelen. Vaak spelen we een helft heel goed en de andere helft weer een stuk minder. Het goede spel moeten we erin houden, hierin moeten we stabieler gaan worden. We hebben dit seizoen een aantal nieuwe jeugdspelers erbij en het is mooi om te zien dat deze spelers ook de strijd aangaan om in het eerste te gaan spelen. Dit nieuwe talent, in combinatie met de vaste kern die al op het veld staat, zorgt ervoor dat er toch een leuke ploeg op het veld staat dit seizoen.’  

Komend weekend komt SV Laar op bezoek. Laar speelde vorig seizoen in de Tweede Klasse, maar had het hier erg lastig. Dit resulteerde ook weer in een degradatie. Terug in de Derde Klasse dus. De start was niet goed, met maar twee puntjes uit zes wedstrijden. Daarna ging de knop om bij de ploeg. Er werd niet meer verloren en inmiddels hebben ze 12 punten uit tien wedstrijden.  

Bij DESM weten ze wat ze kunnen verwachten van SV Laar. Vorige week won Laar ook al een Weerterderby van FC Oda met 2-1. ‘Ik weet dat het een jonge ploeg is, die voetballend erg sterk is. Laar kende een moeilijke start, waarin ze een aantal blessures hadden. Inmiddels is de ploeg weer compleet en dat uit zich wel in hun resultaten. SV Laar zal nog wel gaan klimmen in de loop van het seizoen, maar wij moeten ons zondag gewoon gaan wapenen tegen Laar. Je merkt wel dat het een derby is, er wordt wel wat meer over gesproken, maar van rivaliteit tussen deze twee ploegen is geen sprake. Ik denk dat de situatie op de ranglijst meer meespeelt dan het feit dat het een derby is. We moeten gewoon proberen te winnen, omdat alles nog dicht bij elkaar staat bij de plekken 7 tot en met 13’, aldus Roel.  

De aftrap van de ‘wedstrijd van de week’ DESM – SV Laar is zondag om 14:30 op Sportpark ‘De Moesdieëk’.  Videobeelden van deze wedstrijd worden gemaakt door Roger Moonen van Moonen Movies.