Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Voorbeschouwing wedstrijd van de week: RKSV Wittenhorst - SV Meerssen

 

Het blijft spannend in de Eerste Klasse D. SV Meerssen gaat aan kop, samen met VV Schaesberg. Daarna komst RKSV Wittenhorst. Zowel SV Meerssen – als RKSV Wittenhorst spelen al vanaf het seizoen 2012-2013 samen in de Eerste Klasse D. Ze weten daarom al heel wat van elkaar. Dit weekend staat in Horst de topper op het programma tussen RKSV Wittenhorst en SV Meerssen. Wint Wittenhorst, dan komt het op gelijke hoogte met de koploper. Reden voor In De Wandelgangen om deze wedstrijd te benoemen tot ‘wedstrijd van de week’. In deze voorbeschouwing hebben we contact met aanvoerder Wil Spreeuwenberg.  

 

RKSV Wittenhorst is bezig aan een mooi seizoen. De ploeg staat op de derde plek en kan zondag zomaar medekoploper worden in de Eerste Klasse D, waarin het al vijf jaar speelt. Trainer Jan Lauers gaf aan na dit seizoen te stoppen als trainer bij Wittenhorst en het team wil daarom eigenlijk maar één ding. ‘We gaan dit seizoen voor het hoogst haalbare. Dat is voor het seizoen ook de doelstelling geweest, namelijk om zo hoog mogelijk te eindigen. Hopelijk kunnen we hier voor zorgen. Morgen is al erg belangrijk. Het is aanhaken, of afhaken!

 

Het gaat goed met RKSV Wittenhorst. Na de winterstop werd er nog niet verloren. De ploeg staat op dit moment op een mooie derde plek, maar drie puntjes achter de koploper. De sterkte van de ploeg ligt volgens Wil is het collectief. ‘We zijn als team erg sterk, het collectief is erg sterk! Verdedigend staan we goed en we hebben aanvallend ook een aantal impulsen gekregen. Een aantal sterke spelers zijn nu terug van blessures en dat helpt natuurlijk ook. Dit zijn toch wel spelers van toegevoegde waarde. Maar al met al is de kracht van ons team het collectief.’ Moonen Movies

 

Wil Wittenhorst dit seizoen hun doelstelling om zo hoog mogelijk te eindigen bereiken, dan moet er zondag wel afgerekend worden met de koploper SV Meerssen, dat al een aantal seizoenen in de top van de Eerste Klasse D meedraait. Wittenhorst speelde in de eerste seizoenshelft ook al tegen SV Meerssen, toen won de ploeg uit Horst aan de Maas met 0-3. Het was echter allesbehalve makkelijk. ‘Ik weet nog dat dit een erg lastige wedstrijd was. Vooral de tweede helft was erg lastig. SV Meerssen is een goede vereniging en naar mijn mening ook de sterkste ploeg in onze klasse. Ze hebben een sterk collectief, over de gehele linie een sterk elftal met gevaarlijke aanvallers. Deze ploeg valt gewoon niet te onderschatten. Thuis in Horst hebben we het zelden tot een goed resultaat gebracht tegen Meerssen, dus het wordt zeker een lastige klus morgen.’

 

De aftrap van de wedstrijd RKSV Wittenhorst – SV Meerssen is zondag om 14:30 op Sportpark Ter Horst in Horst. Roger Moonen van Moonen Movies is aanwezig en maakt een videoverslag van deze wedstrijd.