Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Voorbeschouwing wedstrijd van de week: Walram - SV Hulsberg (4A)

 

In onze wedstrijd van de week onze eerste kampioenswedstrijd van dit seizoen, en wel in de Vierde klasse A. Alleen bij een overwinning van Warlam op SV Hulsberg worden de mannen uit Valkenburg aan de Geul kampioen en dan dwingen ze ook promotie naar de Derde klasse af. Wij blikken vooruit…

 

De club uit het mooie Valkenburg staat al vanaf periode een bovenaan in de Vierde klasse en is daar niet meer weg te slaan. Inmiddels staat Walram tien punten voor op nummer twee RKVV Wijnandia en met nog vier wedstrijden te spelen kunnen de snelle rekenaars ook wel zeggen dat alleen een overwinning op nummer vijf SV Hulsberg volstaat tot een kampioenschap. Bij een gelijkspel of een nederlaag zal het kampioenschap van de rood/witten nog minimaal een week worden uitgesteld, maar wel op voorwaarde dat de nummer twee Wijnandia en nummer drie RKASV dan punten laten liggen.

 

Als we het hele seizoen bekijken is er ook maar een ploeg die het verdiend om de titel te pakken. Periode een werd binnengesleept met 19 punten uit 8 wedstrijden en ook de tweede periode werd gewonnen door Walram, met 20 punten uit 9 wedstrijden.

 

In de derde periode heeft Walram echter wat puntjes laten liggen. Vorige week werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen Sportclub Jekerdal en ook in de uitwedstrijd tegen nummer twee Wijnandia werd het 1-1. Daardoor staat SV Hulsberg er beter voor om vol voor de derde periode te gaan. De gasten uit Hulsberg zullen dus zeker willen winnen van ‘aanstaande kampioen’ Walram, want dat mag toch eigenlijk niet meer fout gaan.

 

In de eerste ontmoeting tussen Walram en Hulsberg werd het gelijk, 1-1. Dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn is daar dus nog maar eens gebleken. Het belooft een spannende wedstrijd te worden op het kunstgras van Valkenburg waar beide ploegen voor de winst zullen spelen en al hun strijd en passie erin zullen gooien voor de drie punten.

 

De aftrap van de wedstrijd tussen Walram en SV Hulsberg is zondag om 14:30 op Sportpark Oost te Valkenburg. Moonen Movies is aanwezig bij deze wedstrijd en maakt er een videoverslag van.

Tekst: Bas van de Braak