Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Voorbeschouwingen van de trainers van RKSV Minor en Schaesberg, zaterdag tegenover elkaar!

Komende zaterdagavond speelt RKSV Minor in de eerste klasse D de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen V.V. Schaesberg. Moonen Movies is erbij! Minor won de eerste wedstrijd bij De Valk (2-4) en Schaesberg speelde gelijk tegen ZSV (2-2). 

 

 


Voorbeschouwing Guido Leunissen, trainer RKSV Minor:
 

1. Afgelopen zondag is de competitie begonnen hoe kijk je terug op je eerste wedstrijd? 

Daar evenals Minor , ook De Valk een aantal mutaties heeft ondergaan en nog zoekende is naar de balans in haar team, is het moeilijk om conclusies uit die openingswedstrijd te trekken. Het was wel een attractief duel en natuurlijk prettig als je met een driepunter kunt starten. 

2. Wat weet je van je aanstaande tegenstander? 

Wanneer ik denk aan Schaesberg dan komen bij mij op:' Degelijk, al jaren een vaste kern welke op het veld alsook in de zaal op niveau van zich laat spreken.  

Vorig jaar speelden ze zelfs nog promotiewedstrijden richting Hoofdklasse. De hoofdtrainer Smeets zit er al een paar jaar en ze hebben een mix van ervaring , fysieke kracht en verzorgd voetbal. 

3. Wat zijn je verwachtingen van deze wedstrijd? 

Voor Minor is deze tegenstander altijd een lastige horde gebleken, vorig jaar werd er twee keer verloren, maar dat was vorig jaar..... Nu een nieuw seizoen, nieuwe ronde , nieuwe kansen zegt men dan spreekwoordelijk.. In verband met het 100 jarig jubileum wordt deze wedstrijd voor het eerst gespeeld in de jubileum-tenues. We zitten nog in de opbouwfase ,maar desondanks zijn de resultaten in voorbereiding en beker zeker niet verkeerd , dus we gaan ons best doen. Eens kijken waar we staan! 

4. Welke doelstellingen zijn er voor het komende seizoen? 

We ambiëren een constant seizoen , waarbij we hopen zo ver mogelijk in de beker te komen en qua groep kunnen groeien in de competitie. Waar dan uiteindelijk de lat ligt, tja mijns inziens zijn er drie titelkandidaten en de rest is echt aan elkaar gewaagd, dat is al jaren zo in deze klasse. Wanneer wij eens in het linker rijtje kunnen ballen met de groep dan zijn we goed op weg. 

Voorbeschouwing Rene Smeets, trainer VV Schaesberg: 

1. Afgelopen zondag is de competitie begonnen hoe kijk je terug op je eerste wedstrijd? 

Afgelopen zondag zijn we weer gestart met de competitie en heb weer gezien van mijn team wat ik verwacht, vechten voor elke meter en proberen er een goede pot van te maken. Dat is in grote lijnen gelukt, vorig jaar hadden we 0 punten van ZSV en afgelopen zondag 1 punt, dus punt gewonnen. 

2. Wat weet je van je aanstaande tegenstander? 

Van minor weet ik dat ze weer goed ingekocht hebben en als de nieuwe trainer er een team van maakt dat ze zeker in de top 3 eindigen. 

3. Wat zijn je verwachtingen van deze wedstrijd? 

Verwacht een open wedstrijd, wij willen altijd aanvallen en minor heeft een ploeg met veel vermogen dus verwacht een mooi schouwspel. 

4. Welke doelstellingen zijn er voor het komende seizoen? 

Onze doelstelling dit jaar is wederom proberen te handhaven dan hebben we het weer goed gedaan. Ik weet uit ervaring dat tweede jaar in een hogere klasse altijd moeilijker is. 

 

Door Hein Smith