Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Vooruitblikken met Jorik Mijnhijmer (VV Dongen)

Dongen speelt dit seizoen in de zondag Derde Divisie. Ze behaalde uiteindelijk vrij gemakkelijk de titel in de Hoofdklasse B. In de nacompetitie bleek alleen dat UDI 19 mee promoveerde. De onderste helft van de voormalige Topklasse zit daar ook bij met onder andere EVV en OJC Rosmalen.  Het wordt voor Dongen een mooi avontuur en dat vind Jorik Mijnhijmer zelf ook.

Voor de inwoner van Breda was het vorig seizoen een nieuw avontuur bij een nieuwe club. Dongen heeft een goede indruk op hem gemaakt. ' Dongen is een leuke grote, gezellige familieclub. Met wel degelijk sportieve ambities. In het eerste elftal spelen ook veel jongens uit Dongen zelf en dat in combinatie met talent uit de regio. Maar ook selecteert de club of jongens wel bij de club passen, persoonlijk.  Vanaf dag 1 voel ik mij hier thuis en lekker op me gemak. Dit draagt natuurlijk ook zeker bij om goed te kunnen presteren'.

We gaan nog even terugblikken op het vorige seizoen wat natuurlijk een mooi seizoen is geworden voor Dongen , maar ook voor Jorik Mijnhijmer persoonlijk. ' In een woord was het vorige seizoen natuurlijk fantastisch. Als nieuwe jongen bij de club meteen kampioen worden en de topscorerstitel in de Hoofdklasse pakken is natuurlijk mooi.

Nu gaat Mijnhijmer met Dongen de Derde Divisie in. De 26 jarige voorhoedespeler verwacht een sterke en brede competitie. ' Het zal een sterke competitie zijn waar het niveau van veel teams bij elkaar zal liggen. Vorig seizoen hebben wij alleen tegen UDI 19 gespeeld en van de rest van de teams weten wij nagenoeg niks van. Wel weet ik dat OJC Rosmalen een geweldig sportpark heeft en het zal een mooie wedstrijd worden daar'.  Samen met coach Ron Timmers gaat de spelersgroep een compleet onbekende competitie in. 'Het is een trainer die veeleisend is van zijn spelers en hamert op het collectief/teambelang. Zijn resultaten bij Dongen spreken denk ik wel voor zich'.

De 26 jarige Mijnhijmer vind de nieuwe voetbalpiramide een goede keuze van de KNVB. 'Hiermee zal de kloof tussen het betaald voetbal en het topamateur voetbal kleiner worden. Ik ben wel benieuwd hoe het over 2/3 jaar gaat met amateurploegen die promoveren en betaald voetbal clubs die een stap terug moeten doen naar de Tweede Divisie.

Mijnhijmer die werkt als inzetspecialist bij ActiefWerkt!.'Ik ben verantwoordelijk voor de dagelijke inzet van uitzendkrachten en alles daaromheen'. Verder wil hij bij Dongen doorgaan waar hij vorig seizoen mee bezig was: Doelpunten maken. 'Ik wil mijn basisplaats behouden en belangrijk zijn voor het team door doelpunten te maken en goede acties  te maken.