Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

VV Centrum Boys wint oefenwedstrijd van Fortuna Sittard U19, 1-3.

 

Dinsdag 11 oktober speelde een jong, getalenteerd Fortuna Sittard, onder leiding van Gino Faccena en Ron Zijlstra tegen promovendus Centrum Boys, onder leiding van oud Fortuna trainer André Boessen.

 

Het werd een leuke wedstrijd, die snel op en neer golfde. Fortuna probeerde met mooie combinaties door het fysiek spelende Centrum Boys te breken. Dit lukte in de eerste helft echter niet, 0-0 was de ruststand.

 

Na de rust een aantal wissels. Centrum Boys werd hierdoor ietsje sterker, maar het werd 1-0 aan de andere kant. Laazaad Lazziezie scoorde na een mooie aanval voor Fortuna Sittard. Centrum Boys moest komen en deed dit ook. Badre Kotbani, Appie Charssaloui en Keybeck zorgden ervoor dat de einduitslag 1-3 was voor Centrum Boys.

 

Na afloop van de wedstrijd werd aan de trainer van Centrum Boys, André Boessen, een aantal vragen gesteld.

 

Waarom had u gekozen voor deze oefenwedstrijd en wat wilde u hiermee bereiken?
een team als Fortuna O19 heeft fitte, snelle spelers en proberen hiermee een direct spel te creëren. Voor mij was het vooral interessant om te zien hoe wij hier mee om gaan als kersverse 3e klasser met ambities.
 

 

Wat vond u van de wedstrijd en vond u de uitslag terecht? 
Ik vond het een aardige wedstrijd om te zien. Van twee kanten werd er bij vlagen goed gevoetbald, je ziet dat er bij Fortuna veel kwaliteit zit, maar logischerwijs komen er een aantal fysiek te kort. Bij ons zie je dan weer dat daar onze kracht ligt, in combinatie met mooie en goede aanvallen probeerden we dit team naar onze hand te zetten. Gezien de uitslag is dit ook gelukt, daar we zeker de 2e helft de overhand hadden. Daarom vind ik de uitslag ook zeker terecht!
 

Bron: VV Centrum Boys