Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

VV Hellas wint thuis van Leonidas W. (verslag)!

 

Op deze zonnige zondag in september begon dan eindelijk de competitie voor de teams in de 3e klasse A. Op sportpark De Schrub in Klimmen troffen de plaatselijke VV Hellas en RKSV Leonidas-W uit Wolder elkaar. De thuisclub, onder leiding van nieuwkomer Michel Haan had een moeizame voorbereiding achter de rug. VV Hellas wist niet te overleven in de eerste bekerronde, iets dat de bezoekers uit Wolder wel wisten te bewerkstelligen. Ook bij de gasten staat dit seizoen een nieuwe trainer aan het roer. Jean Pellaers mag proberen om de zwart-witten dit seizoen door de competitie te loodsen. De balans in de voorgaande ontmoetingen tussen beide ploegen is in het voordeel van de bezoekers. Vorig seizoen wist Leonidas-W zelfs beide wedstrijden te winnen. Vandaag begonnen beide teams aan een nieuwe ronde met nieuwe kansen.

Nadat de speler van de week de score had geopend, begonnen beide ploegen onder leiding van de prima leidende scheidsrechter Lemmens aan de wedstrijd. Het begin was van beide kanten rommelig. Op een hobbelige en drassige grasmat leden beide ploegen veel balverlies. Nadat doelman Jones van Feyenoord op de zaterdag al in de fout ging was het na amper 10 minuten thuisdoelman Houben die een terugspeelbal knullig verspeelde. Gasten spits Dennis Elie wist wel raad met de geboden kans en liet de 0-1 aantekenen. Amper 5 minuten later was het doelman Houben die zijn fout goed wist te maken door een zeker doelpunt te voorkomen. Uit een hoekschop wist hij een ferme kopbal uit zijn doel te ranselen waardoor hij de 0-2 voorkwam. Zodoende bleef de thuisploeg in de wedstrijd. Hellas kwam gaandeweg wat beter in het spel en na een half uur spelen was het Reno Baggen die uit een vlijmscherpe counter de gelijkmaker wist te scoren. Met een gelijke stand gingen beide ploegen aan de thee.

Na rust leek het alsof de thuisploeg wat meer energie had getankt in de pauze. De thuisploeg was feller en won meer duels dan voor de rust. De bezoekers hadden moeite om in balbezit in de richting het doel van de thuisploeg te geraken. Hellas kreeg enkele mogelijkheden om de score uit te breiden maar de Leonidas doelman hield zijn doel schoon. Een snelle inworp werd de bezoekers fataal. Het was Reno Baggen die het beste anticipeerde op een inworp en zodoende recht op de gastendoelman af kon. Beheerst schoot hij de bal onder doelman Rapati door. De thuisploeg leek de wedstrijd redelijk eenvoudig over de streep te gaan trekken. Toch kregen de bezoekers nog een grote kans op de gelijkmaker. Na balverlies van Hellas stonden de bezoekers 3 passes later voor het Hellas doel. Nadat de bal van de zijkant voor het doel werd gegeven kwam de Leonidas aanvaller een teenlengte te kort om de bal in de richting van het Hellas doel te tikken. Tot vreugde van de Hellas supporters verdween de bal naast het doel. Zodoende behaalde de thuisploeg een verdiende overwinning. In 4 seizoenen 3e klasse wist Hellas nog nooit de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen. Ook voor trainer Haan was de overwinning een unicum. Nog nooit wist hij met een nieuwe ploeg de eerste competitiewedstrijd winnend af te sluiten. Een goed begin voor Hellas dat volgende week op bezoek mag bij titelkandidaat Sporting Heerlen. Leonidas-W gaat thuis tegen Kerkrade West voor de eerste punten van het nieuwe seizoen.

 

Door: Laurens Faessen