Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

VV Maarheeze pakt de volle winst bij FCV-Venlo

Vv Maarheeze heeft in zijn eerste wedstrijd na de winterstop goede zaken gedaan door de 3 punten te pakken tegen FC Venlo. Na een 1-2 ruststand bleek Maarheeze na rust over de langste adem te beschikken door 5 minuten voor de tijd de winnende 2-3 stand op het scorebord te brengen. Gevierde man bij Maarheeze was Brett Vanderweijden die alle 3 treffers voor zijn rekening nam.

Voor de eerste wedstrijd na de winterstop moest Maarheeze afreizen naar Venlo, naar sportpark Arenborg dat op een steenworpafstand van de Duitse grens gelegen is. Ondanks dat het veld erg hobbelig was wist Maarheeze goed uit de startblokken te komen. Na 7 minuten maakte Rick van der Linden een mooie actie op links en bracht de bal prima voor. In de navolgende scrimmage werd de bal nog net door FC Venlo van de lijn gehaald. Een minuut later was het wel raak. Een prima schot van Robin van Vuurden werd door de keeper van Venlo moeizaam verwerkt waarop Maarheeze spits Brett Vanderweijden zeer alert was en de bal over de lijn wist te werken: 0-1. Amper 2 minuten later werd de score uitgebreid naar 0-2 toen na een fraaie combinatie tussen Jordy van Zon en Rick van der Linden de bal in de 16-meter van Venlo slecht verdedigd werd en Brett Vanderweijden andermaal zijn kans rook en de bal resoluut binnenschoot. Hiermee leek Maarheeze een makkelijke middag tegemoet te gaan maar verzuimde het om nog voor rust de beslissing te forceren. Venlo kwam daarentegen weer terug in de wedstrijd toen met een simpele steekpass de spits van Venlo vrij voor Maarheeze doelman Tom Geurts kwam. Deze redde nog in eerste instantie maar was kansloos in de rebound: 1-2. Nadat uit een corner van Rick van der Linden, Remy Verhoeven zijn kopbal op de lat zag belanden werd er gefloten voor de rust.

Na de rust werd het voetbal er zeker niet beter op. Veel balverlies over en weer deed de echte voetballiefhebber “kou lijden” langs de lijn. Ook de irritaties tussen de spelers van beide partijen in het veld kwamen de wedstrijd niet ten goede. Maarheeze verzuimde dan ook om de bal in de ploeg te houden en liet zich meeslepen in het “hotseknots-voetbal” van FC Venlo. Dit leidde in de 71e minuut dan ook tot de gelijkmaker toen de spits van Venlo van ca 25 meter met een fraai schot in de kruising, Maarheeze doelman Tom Geurts kansloos liet: 2-2. De wedstrijd leek hiermee op een armoedig gelijkspel uit te draaien ware het niet dat in de 88e minuut wederom Brett Vanderweijden alert was. Na een mooie actie van Remy Verhoeven op rechts belandde de bal in het strafschopgebied voor de voeten van Brett Vanderweijden. Zijn inzet leek in eerste instantie te zacht maar op miraculeuze wijze wist de keeper van Venlo de bal toch door te laten en kwam Maarheeze met nog slechts 5 minuten te spelen op voorsprong. Deze voorsprong werd in de hectische slotfase niet meer uit handen gegeven en de welkome 3 punten gingen mee naar Maarheeze.

Door deze overwinning laat Maarheeze de laatste plaats over aan FC Venlo en kan het uitzien naar de ontmoeting tegen sv Laar, aanstaande zondag in Laar-Weert. Dit treffen wordt een weerzien met oud-trainer Leon Wassenberg en hopelijk kan ook deze tegenstander, van wie thuis met 3-1 werd gewonnen, de 3 punten afhandig gemaakt worden. Alle ondersteuning van de trouwe aanhang is hierbij uiteraard welkom.

Via: VV Maarheeze