Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

VV Maarheeze pakt ook bij SV Laar de volle winst!

Na de overwinning van afgelopen week bij FC Venlo, wist vv Maarheeze ook uit bij sv Laar de felbegeerde 3 punten in de wacht te slepen. Met volle inzet en alert voetbal was Maarheeze in het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij en schoof met een verdiende 1-3 overwinning sv Laar verdiend opzij.

Met een gure noorderwind maar met een mooi winterzonnetje nam sv Laar, de ploeg van oud-Maarheze-trainer Leon Wassenberg het op de fraaie kunststofmat in Weert op tegen Maarheeze. In de wetenschap dat Maarheeze de thuiswedstrijd al had gewonnen met 3-1, liet Maarheeze van het begin af aan zien ook in deze wedstrijd voor de volle winst te willen gaan. Met snel veldspel en verzorgd voetbal werd in de 5e minuut de eerste kans gecreëerd waarbij de kopbal van Rick van der Linden maar net over ging. Pas na 15 minuten kon Laar voor het eerst gevaarlijk worden toen de spits aan de Maarheezer defensie was ontsnapt. Deze omspeelde keeper Tom Geurts maar moest toezien hoe laatste man Rob van Wetten de bal rustig uit de doelmond haalde. Tegen de veldverhoudingen in was het uiteindelijk toch sv Laar dat de 1-0 voorsprong pakte. Linksback Bob Ramaekers haalde in de 22e minuut vanaf ca 20 meter verwoestend uit en liet Maarheeze doelman Tom Geurts kansloos. De vreugde van Laar was echter van korte duur want amper 1 minuut later kon Robin van Vuurden door de defensie van Laar breken en solo op de keeper afgaan. Met een bekeken schuiver werd de doelman van Laar verslagen en was de stand weer gelijk: 1-1. Even later had Remy Verhoeven de mogelijkheid om de score verder op te voeren maar zijn kopbal ging maar net naast. In de 35e minuut kwam een corner van Maarheeze in tweede instantie voor het doel van Laar. Waar twee verdedigers van Laar elkaar aankeken was het Rick van der Linden die alert en slim de bal wist binnen te koppen. Hiermee bepaalde hij de ruststand op 1-2.

Na de rust moest Laar het spel maken maar slaagde daar amper in doordat Maarheeze het tempo hoog hield en de druk op balbezit wist op te voeren. Met een fraai doelpunt van Remy Verhoeven werd in de 65e minuut de wedstrijd eigenlijk al op slot gegooid. Een slimme vrije trap van routinier Rob van Wetten bracht Rick van der Linden in stelling die met een fraaie actie en een doordachte steekpass Remy Verhoeven vrij voor de keeper van Laar zette. Deze twijfelde geen moment en rondde deze fraaie aanval in een keer af: 1-3. Sv Laar probeerde in de laatste 20 minuten nog wel aan te zetten maar moest constateren dat Maarheeze deze middag geen steken liet vallen en de 1-3 voorsprong met prima voetbal veilig en verdiend over de eindstreep wist te trekken.

Door deze 2 overwinningen op rij weet Maarheeze de gevarenzone enigszins te ontwijken en stijgt het naar de 11e plek. De volgende wedstrijd staat gepland as zondag 4 maart om 14.00 uur thuis tegen HBSV uit Hout-Blerick, mits de weergoden dit uiteraard toelaten. Ook dan rekenen we weer op onze trouwe supporters.

 

Door: VV Maarheeze