Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

VV SCM stelt aan u voor: De nieuwe trainersstaf voor het eerste, tweede en de jeugdopleiding voor komend seizoen!

 

Het bestuur van vv SCM is zeer trots u te kunnen voorstellen aan de nieuwe trainersstaf voor het eerste, tweede elftal en jeugdopleiding voor het komend voetbalseizoen 2017-2018.

 

HARRIE THOMA

Harrie Thoma is in het bezit van het hoogste trainersdiploma in het amateurvoetbal UEFA A. De 61-jarige, in Meerssen woonachtige, oefenmeester is al meer dan twintig jaar als trainer actief in het amateurvoetbal en beschikt over een ruime ervaring in de hoofdklasse en eerste klasse. Nadat hij zijn trainersloopbaan begon als assistent van de huidige HSV Hamburg trainer en voormalig bondscoach Bert van Marwijk, was Harrie Thoma onder andere trainer van SV Meerssen (hoofdklasse), GSV’28, BSV Limburgia (eerste klasse) en Groene Ster (hoofdklasse). Met SV Heerlen werd hij kampioen in de tweede klasse. . Gebrek aan ervaring in het werken met senioren en jeugd ontbreekt dan ook niet. In het dagelijks leven is Harrie Thoma docent aan het Dacapo College in Sittard. Harrie Thoma is getrouwd en heeft twee voetballende zonen. vv SCM heeft het vertrouwen met de benoeming van Harrie Thoma te kunnen strijden voor promotie naar de 2e klasse en daarbij te zorgen voor het inpassen van onze talentvolle jeugdspelers.

YVO JONGEPIER

Hallo aan iedereen die vv SCM een warm hart toedraagt...

Voor degene die mij nog niet kennen...mijn naam is Yvo Jongepier, ben 38 jaar en woonachtend in het hartje van Maastricht samen met mijn mooie vriendin Robin en 2 prachtige kinderen (Kyell,13 en Yadé, bijna 2jaar)

Op mijn 5de levensjaar ben ik begonnen met voetballen bij vv De Heeg. Daar heb ik tot mijn 12de gespeeld. Ondertussen zat ik in het jeugdplan van MVV. In de C-jeugd ben ik destijds definitief overgestapt naar een profclub (Roda JC) waar ik 2 jaar heb mogen spelen. Samen met Fernando Ricksen, heb ik de overstap gemaakt naar de jeugdopleiding van Fortuna Sittard en daar heb vanaf de B-Jeugd de hele jeugdopleiding doorlopen om zo bij de selectie te komen die onder leiding stond van Bert van Marwijk. Na 25 wedstrijden op de bank, en 0 minuten speeltijd was de keuze voor Jupiler club FC Eindhoven dan ook logisch ondanks dat Fortuna mij graag wilde behouden. Na 3 mooie jaren in Eindhoven en 90 wedstrijden (5 doelpunten) betaald voetbal verder, ben ik in België belandt in Veldwezelt(3e Nationale), net over de grens bij Maastricht. Hier heb ik in totaal 4 jaar gespeeld. Via Zichen Zussen Bolder (2e provinciale) ben ik bij FC Vinkenslag belandt in de 1ste klasse. Na FC Vinkenslag ben ik beland bij BSV Limburgia, waar ik 3 jaar met ontzettend veel plezier heb gevoetbald. Na deze mooie jaren ben ik weer terug gegaan naar FC Vinkenslag, die helaas in de winterstop de stekker eruit hebben moeten trekken. In de winterstop ben ik vertrokken naar FC Schoonbeek - Beverst, vlak bij Bilzen. Na 1,5 jaar ben ik uiteindelijk belandt bij vv SCM. Hier heb ik 3 jaar met veel plezier gespeeld en mooie herinneringen opgebouwd, ik denk hierbij aan het kampioenschap in de 3e klasse. Ook bij deze fantastische club heb ik een punt achter mijn actieve carrière gezet. Het is dan ook bij SCM waar ik mijn trainersdiploma's heb behaald.

Om ervaring op te doen als trainer ben ik aan de slag gegaan bij vv Daalhof, die net waren gedegradeerd naar de 5de klasse. Als trainer ben ik het afgelopen half jaar ontzettend gegroeid en vv SCM heeft dit altijd in de gaten gehouden. Ook zeiden ze : 'Ooit sta jij aan het roer hier'. Dat vv SCM me zo snel zou benaderen had ik nooit gedacht.

Met ontzettend veel enthousiasme ga ik dan ook aan de slag bij vv SCM.... samen met Harrie Thoma en Patrick Deckers gaan wij ervoor zorgen dat alle tegenstanders met knikkende knieën naar sportpark Toustruwe komen.

SCM voelt voor mij als thuiskomen.

PATRICK DECKERS

Patrick Deckers (46) was een van de vele talenten uit de jeugdopleiding die aan het begin van de jaren negentig doorbrak. Na vier seizoenen vertrekt de verdediger naar FC Eindhoven en later naar FC Den Bosch waarmee hij twee keer promoveert naar de eredivisie. Als Deckers terugdenkt aan zijn tijd bij Fortuna dan is het in een woord geweldig te noemen. De verdediger is er trots op dat hij dat heeft mogen meemaken. ,,De jeugdopleiding was echt sjiek. Ik werd als C
speler gescout door Fortuna toen ik bij RKVVL in Malberg speelde en kwam in de Bjeugd terecht.” Over de jeugdopleiding spreekt de oudFortunees nog altijd vol lof. ,,Dat was echt een goede opleiding, we haalden ook goede successen. Alle jongens uit die tijd die ik nog spreek, hebben het daar nog altijd over.” Een van zijn mooiste jeugdherinneringen is het Nederlands kampioenschap in Deventer met de Bjeugd. ,,Dat was een hele happening om mee te maken, ondanks dat we met 4 2 verloren.” Deckers bewaart goede herinneringen aan Fortuna Sittard. Zijn debuut weet hij nog goed. ,,Ik was al vaker reserve geweest bij het eerste elftal. Zo zat ik als zestienjarige jongen thuis op de bank tegen Ajax. Geweldig, maar mijn eerste invalbeurt was in Eindhoven tegen PSV. Coocky Voorn was toen interimcoach en hij had allemaal jonge jongens op de bank zitten. Tegen PSV, waarin spelers als Romario en Koeman speelden, mocht ik debuteren. Dat was echt indrukwekkend.” In 1994 verruilt Deckers Sittard voor Eindhoven en daarna vertrekt hij naar FC Den Bosch. Daar beleeft hij een leuke tijd. ,,Veel mensen zeggen dat ik niet uit mijn carrière gehaald heb, wat ik moest halen, maar ik heb er geen spijt van. Als ik het nog eens zou doen, deed ik het precies hetzelfde.” . Sinds enkele seizoenen heeft de speler de voetbalschoenen weer uit het vet gehaald en is hij trainer bij vv SCM . Fortuna volgen doet hij nog altijd. ,,Via de krant hou ik de prestaties van Fortuna in de gaten en ik heb ook een aantal keren meegedaan met oudFortuna. Het is leuk om dan iedereen weer te zien.” Met Robert Loontjes, Fuat Usta en Rafael Losada heeft de oudFortunees nog af en toe contact.