Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

VV Sittard hersteld zich sportief na dieptepunt tijdens seizoensstart (verslag)!

 

Geschokt werd gereageerd binnen de club, direct na de wedstrijd De Ster – V.V. Sittard en in de dagen daaropvolgend. De berichtgevingen en commentaren waren mogelijk niet allemaal even objectief en misschien wat overdreven, maar het moge duidelijk zijn dat 4 rode kaarten in een wedstrijd niet past bij de club V.V. Sittard. Total onnodig en onacceptabel. In de dagen na de wedstrijd is daar met de spelersgroep aan gewerkt.  

 

De schorsingen als gevolg en daarbij opgeteld een aantal blessuregevallen, legden extra druk op de groep en de trainer Jorgo om een goed resultaat te halen thuis tegen Eijsden. Deze ploeg was zeer overtuigend begonnen aan de competitie met een 5-0 overwinning tegen Centrum  Boys. 

 

De jonge ploeg onder leiding van Jorgo Basiakos had dus een mooie klus te klaren afgelopen zondag. Als team, als ploeg hebben ze deze uitdaging geweldig opgepakt. Met veel inzet, discipline, focus en overtuiging werd Eijsden bij aanvang vastgezet. Dat resulteerde in een snelle 1-0 van Wendel en deze heeft de ploeg geweldig vast kunnen. V.V.Sittard wist helaas een aantal goede kansen niet te benutten en daardoor bleef Eijsden uitzicht hebben op de gelijkmaker.

 

De 3 punten waren zeker welkom in deze fase van de competitie. Mogelijk nog veel belangrijker is het sportief herstel als groep in de vorm van discipline en beheersing. De meer dan uitstekende scheidsrechter eindigde de wedstrijd zonder een enkele boeking. Dat zegt iets over de scheidsrechter, maar ook over beide ploegen die op veld stonden.