Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Wake up call voor KVC Oranje

Afgelopen donderdag pakte KVC Oranje zonder zelf te spelen een periodetitel in 4B. Reden voor een feestje dus, en zo geschiedde. Vanaf dat moment waren er wel nog drie wedstrijden te gaan, alvorens, op 3 juni, wordt begonnen met de nacompetitie. De eerste van die drie was het uitduel tegen Kakertse Boys uit Landgraaf, zondag.

In de wedstrijdbespreking voorafgaande aan het bezoek aan Landgraaf geeft trainer Paul van Putten aan dat de boys een ploeg zijn die vooral in thuiswedstrijden veel punten heeft gepakt. Vervolgens wordt de speelwijze besproken. Dan benadrukt de ervaren oefenmeester dat er absoluut geen sprake mag zijn van verslapping nu de periodetitel een feit is. ,,De komende drie wedstrijden moet de boog gespannen blijven”, aldus Van Putten. Iedereen lijkt aandachtig te luisteren en de boodschap te begrijpen.

Anderhalf uur later, in een druilerig Landgraaf, klokslag half drie, gaat het duel, voor amper 20 toeschouwers,  van start. Na een kwartier staat het 2-0, voor Kakertse Boys welteverstaan. Tot twee keer toe mag Jeffrey Sprenger vanaf rechts ongestoord een voorzet afleveren, even zo vaak kan Jeffrey Stuart bij de tweede paal ongehinderd inkoppen. Dat doet hij met verve: 2-0.

KVC Oranje loopt achter de feiten aan. Inmiddels is een achttal getrouwen van het tweede elftal vanuit Brunssum aangekomen, waar een bezoek aan Heksenberg een eclatante 19-0 zege heeft opgeleverd. Omdat concurrent Simpelveld 2 punten heeft verspeeld bij RKMVC, staat KVC Oranje 2, dat wordt getraind door Baas Stofberg, nu alleen in kop in de vierde klasse reserve en heeft alles in eigen hand om kampioen te worden en promotie af te dwingen.

Maar om die reden zijn de mannen natuurlijk niet naar Landgraaf getogen. Zij willen de hoofdmacht zien winnen. Er komt een kans om terug te komen in de wedstrijd als Mitchel Flecken in de zestien wordt vastgehouden door Maurice Reinartz. Scheidsrechter Rosbender uit Melick wijst gedecideerd naar de stip. Martijn Sangen ziet zijn inzet echter via de binnenkant van de rechter paal terug het veld in komen. Een kans p 2-1 blijft liggen.

Na de hervatting dringt KVC Oranje fel aan om alsnog de zaak te keren. Er komen ook mogelijkheden en kansen. Jordi Scmitz kogelt naast. Chris Frauenrath stuit op de vuisten van thuisclubkeeper Marco Berendsen. Dat laatste geldt ook voor Mitchel Flecken. Het lijkt vandaag niet meer te willen lukken voor KVC Oranje, zeker niet als de aalvlugge Jeffrey Sprenger over rechts doorbreekt en uit een moeilijke hoek binnen schiet: 3-0.

De opgave voor KVC Oranje is nu een onmogelijke geworden. Te constateren is echter ook dat men blijft gaan voor een beter resultaat. Dat komt er ook. Jeffrey Sprenger legt Martijn Sangen neer en opnieuw krijgen de bezoekers een strafschop. Deze keer schiet Ruud Vanhauten onberispelijk raak: 3-1.  Verder komt de brigade van Paul van Putten niet meer. Aangenomen mag worden de ploeg nu wakker is geschud en dat komende zondag, thuis tegen Vaesrade, aan herstel kan worden gewerkt. Wil mende nacompetitie succesvol zijn, zullen alle neuzen in dezelfde richting moeten wijzen en zal de boog gespannen moeten blijven.

Wat voor de hele club KC Oranje -dat wordt ook in de hoofdmacht zo beleefd-  beklijft is de titel die de mannen van Baas Stofberg kunnen halen, net als overigens KVC Oranje 3, een ploeg die ook nog eens, op 3 juni, een bekerfinale mag gaan spelen tegen ZSV 4, in Oeffelt. En wat de nederlaag van de hoofdmacht betreft: de schade is vooralsnog te overzien, zeker als je na een nachtje slapen beseft dat het in het niet valt bij het drama dat zich later deze zondag heeft afgespeeld in het Parkstad Limburg Stadion.

Tekst: Werner Nijssen (KVC Oranje)