Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Walburgia maakt prima eerste indruk!

 

Afgelopen zondag stond voor zowel Boekoel als Walburgia de eerste oefenwedstrijd op het programma. Op papier een twee leuke tegenstanders die vorig jaar in de onderste regionen van de 5e klassen zijn geëindigd.

 

 

 

Voor Boekoel trainer Frank Fontijn ook meteen zijn tweede keer dat hij zijn groep zag. Door het huwelijk van zijn zoon, woonachtig in Canada, heeft hij het eerste deel van het oefenprogramma gemist. Vandaag hoopt hij dan ook een goede indruk te krijgen van waar Boekoel staat en waaraan de komende weken gewerkt moet worden, helaas kan hij door enkele afwezigen niet beschikken over zijn volledige team. Trainer Bennie Salemink daarentegen zit heel ruim in de spelers. Voor deze oefenpot beschikt hij over 17 spelers welke ook vrijwel de gehele voorbereiding getraind hebben.

 

 

 

Al vanaf de aftrap was duidelijk dat Walburgia het betere van het spel had, het liet de bal goed rondgaan en met enkele leuke combinaties was het in de beginfase al twee keer erg gevaarlijk. Maar tot scoren kwam de ploeg niet. Boekoel stond verdedigend vrij sterk en wist de ruimtes klein te houden waardoor Walburgia er moeilijk doorheen kwam. Middels counters was Boekoel er enkele malen snel uit en dit leidde tot enkele prima kansen, maar ook de verdediging en keeper van Walburgia konden dit gevaar afwendden. Pas in de 41e minuut was het raak, na een hoekschop van Danny Bongers was het Stef Huisman die helemaal vrijgelaten werd en fraai bij de tweede paal over de verdediger inkopte.

 

 

 

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, een sterk ogend Walburgia en een counterend Boekoel. De laatste kreeg wel de eerste beste kans om op gelijke hoogte te komen, maar de lat lag in de weg.

 

Pas na vijfentwintig minuten was het weer raak, Kevin Beunen kwam als linksback goed eroverheen omspeelde de verdediger en speelde fraai af op Ivo van Helden, die helemaal vrij voor doel stond en de bal gemakkelijk intikte. Een kleine tien minuten laten was het weer raak. Danny Bongers ging een goede combinatie aan met Ivo van Helden, speelde Bram Linssen vrij voor doel welke direct uithaalde. Helaas werd het schot van Bram gekeerd, maar was Danny alert op de rebound en scoorde de 0-3. Hierna was het verzet gebroken en was Walburgia door haar vele spelers conditioneel sterker dan Boekoel. In de laatste tien minuten bepaalden Ivo op aangeven van Mike Klesman en Mike Klesman zelf met een fraaie volley de eindstand op 0-5.

 

 

 

Via: Walburgia