Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

We maken kennis met de voorzitter van RKSV Heer: Ruby Koenen!

Hij is de trotse voorzitter van RKSV Heer . Samen met zijn collega bestuursleden en de vele vrijwilligers is de vereniging bezig met realiseren van de doelstelling, RKSV Heer weer terug brengen waar het ooit heeft gespeeld , het hoogste niveau van de amateurs. Afgelopen seizoen is er weer een belangrijke stap gezet het eerste team is kampioen geworden in de 3E  klasse A geworden en promoveert naar de 2E klasse. Maar ook is het nieuwe sportpark Rabobank is een feit met onder andere twee kunstgrasvelden, nieuwe kleedlokalen en parkeerplaatsen. De jeugd en andere teams worden zeker niet vergeten.

RKSV Heer leeft!

Wie is ?

Ik ben 48 jaar geleden geboren in Maastricht, getrouwd met Chantal , kinderen : dochter Kenza zij is 20 jaar en de  tweeling Rik en Stan zij zijn 23 jaar . En wij wonen in Maastricht.

Opleidingen?

Lagere onderwijs : Oda school in Maastricht daarna naar de MAVO Sint Marie in Maastricht en de MEAO ook in Maastricht.

Maatschappelijke loopbaan?

Begonnen bij MOSA waar ik 8 jaar gewerkt heb , vervolgens vaan Sphinx sanitair en nu 12 jaar bij de Technische Unie waar ik accountmanager sanitair en verwarming ben. Ja dat bevalt prima.

Wanneer wist je dat je bestuurlijke ambities had?

Gevoetbald heb ik op het 1E team van WVV en ben later op een lager team van RKSV Heer gaan voetballen. Rik voetbalde ook bij RKSV Heer

Op een gegeven moment werd ik gepolst of ik de vereniging bestuurlijk wilde komen helpen. We hebben de koppen bij elkaar gestoken en ik ben toen begonnen bij de sponsor commissie, dat werden later meerdere commissies.

Sinds wanneer voorzitter?

4 jaar geleden werd ik gevraagd of ik voorzitter wilde worden , omdat mijn voorganger Ger Stallenberg had aangegeven dat hij een stapje terug wilde doen. Ik heb toen diverse gesprekken gevoerd met onder andere het thuisfront en uiteraard ook met Ger Stallenberg . Ger gaf aan dat als ik voorzitter zou worden hij wel penningmeester in het bestuur zou worden. En toen heb ik de knoop door gehakt en ben nu 3,5 jaar voorzitter van deze prachtige vereniging.

Waar ligt voor jou de uitdaging als voorzitter?

Op de eerste plaats om de vereniging neer te zetten als een centrale ontmoeting plaats voor de hele wijk Heer. Zodat iedereen zich bij ons thuis voelt. Sportief gezien het eerste team terug brengen naar het niveau waar het vroeger heeft gespeeld ,in de hoogste klasse van het amateurvoetbal. Maar laat ik helder zijn zonder alle overige teams en de jeugd tekort te doen. En we zijn goed op weg . De supporters genieten weer en wat we mooi vinden dat de jeugdspelers op zondagmiddag naar het eerste team komen kijken. Dus het fundament is er en nu met z`n allen verder bouwen aan de toekomst van RKSV Heer.

De doelstelling voor het nieuwe seizoen ?

We komen vanuit de 4E klasse en dus volgend seizoen spelen we in 2E klasse . Afgelopen seizoen was betreffende ons 1E team geweldig , wij hadden een achterstand van 11 punten op koploper SCM en die hebben wij goed gemaakt , met op het einde het kampioenschap . Een geweldig compliment aan de trainer en zijn staf. We gaan verder met de uitdagingen van de hele vereniging en betreffende het 1E team is de prioriteit om een stabiele 2E klasser te worden.

Ook betrokken bij de mutaties?

Nee niet direct betrokken bij invullen van de mutaties , wij hebben daar uitstekend capabele mensen voor met wie ik wel regelmatig contact heb.

Hoe is de relatie met de gemeenschap Heer ?

De relatie met de wijk Heer is super, ook de contacten met de andere verenigingen is goed zoals met de 2 harmonieën , de scouting en alle anderen . Mensen weten ons weer te vinden. Heer leeft !

Dat zie je aan bij onze jeugd afdeling maar ook aan het aantal bezoekers , dat zijn er gemiddeld 350 en bij sommige wedstrijden wel het dubbele.

Ook hebben wij een goed contact met de voetbalvereniging Scharn.

RKSV Heer betekend voor mij ?

De club is voor mij een uitlaatklep met veel uitdagingen . Ik geniet enorm van de reacties van onze supporters

Maar het meeste trots ben ik onze vrijwilligers , onze bestuursleden , alle mensen die actief betrokken zijn bij onze vereniging. Onze positieve ontwikkelingen zijn er mede door hun inzet . Werken met deze mensen daar haal ik mijn voldoening uit !

En dan de vragen van …

Karakter ?

Sociaal , druk , humor , ambitieus en levens genieter.

Levensmotto ?

Genieten van ieder moment , pluk de dag.

Bewondering voor ?

Voor velen maar ik voor Thei Verstappen vrijwilliger van RKSV Heer ongelooflijk hoeveel tijd en energie hij in onze vereniging steekt hij is onmisbaar voor onze vereniging. Chapeau !

Spijt van ?

Van weinig zaken.

Angst voor ?

Gezondheid dat er iets gebeurd met familie , naasten en vrienden. En voor de rest ben ik niet zo bang uitgevallen .

Hobby`s?

Mijn hond Sjo , een Franse Buldog  genoemd naar de oud aanvoerder van RKSV Heer Sjo Merk en dan lachend maar ook omdat zij op elkaar lijken !!!! . Reizen en natuurlijk voetbal.

Ambities ?

Plezier houden in alles wat ik doe in mijn werk en de vereniging. En genieten van ons gezin.

Carnaval of wintersport ?

Zoals aangegeven houden wij van reizen en wij hebben Marakesch in Marokko ontdekt , geweldig dus daar gaan we met carnaval weer naar toe.

Slechte eigenschap ?

Met stip…… roken.

Schouwburg bezoek , boek of film ?

Boek en film .

Avondje stappen of etentje ?

Etentje bij Novo Maastricht.

Bier , water of wijntje ?

Alle drie , maar met mate.

Wie zijn je voorbeelden ?

Johan Cruijff , Niel Diamond , heel inspirerend vind ik Paul Rinkens een man met geweldige ideeën . En Rino Soetens een jonge man die vanuit het niets een imperium aan hotels heef opgebouwd en toch altijd met beide voeten op de grond is blijven staan.

Krijg inspiratie van ?

Van ideeën van andere , en deze ideeën probeer ik dan te projecteren op onze eigen vereniging.

Wat zou je absoluut nog eens willen doen ?

Nou dat gaan we over 2 maanden invullen , dan ga ik met Chantal naar New York . Mooi toch ?

Je ultieme doelstelling ?

RKSV Heer terug brengen op het niveau van vroeger.

Tot slot , waar zien we je over 10 jaar ?

Nog steeds in Maastricht. En nog steeds de dingen doen die ik vandaag ook doe in goede gezondheid . En nog steeds voorzitter van RKSV Heer , al hoewel mijn echtgenote daar anders over denkt . En dan lachend maar samen reizen doet wonderen. Ik ben een tevreden mens

Het was een leuke kennismaking met een inspirerende persoonlijkheid , met veel ideeën en vol ambitie. Maar heel duidelijk stelt dat je om resultaat te bereiken je dit nooit alleen kunt doen maar successen behaal je met z`n allen!

Tekst en interview
Hein Smith.