Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Wederom een zware nederlaag voor FC Hoensbroek tegen Wittenhorst

FC Hoensbroek 1 – Wittenhorst 1: 0-7(0-3)

Scoreverloop: 13e min. 0-1 Thom Derks, 38e min. 0-2 Thom Derks, 42e min. 0-3 Marco Daniëls, 48e min. 0-4 Bart Spreeuwenberg, 65e min. 0-5 Bart Spreeuwenberg, 74e min. 0-6 Willem Heijnen en 90+2e min. 0-7 Jimmie Janssen.

FC Hoensbroek heeft voor de tweede keer dit seizoen zwaar verloren van Wittenhorst. Werd er in Horst aan de Maas al eerder met 6-0 verloren, nu in Hoensbroek werd het zelfs nog pijnlijker: 0-7.

En in het eerste half uur zag het er echt nog niet naar uit, dat FC Hoensbroek met een flinke nederlaag van het veld af zou stappen. De ploeg van Roger André begon prima aan de wedstrijd en had al binnen 2 minuten op een 1-0 voorsprong moeten staan. Maar een kopbal van dichtbij was niet aan Glenn Biesmans besteed. Ook de dubbele rebound van Robert Velraeds trof helaas geen doel. In de snelle tegenstoot was het aan de overkant ook niet raak voor Wittenhorst, omdat Rob Zanders slechts naast schoot. Een minuut later werd een fout van Hoensbroek-verdediger Elko Doven niet afgestraft door Thom Derks. De normaal gesproken makkelijk scorende aanvaller schoot slechts voorlangs. In de 5e minuut was het wederom de beurt aan Hoensbroek. Een harde pegel van Glenn Biesmans werd door doelman Sjors Wit prima gekeerd. Na een kwartier spelen stond er toch de 0-1 voorsprong voor de gastenploeg op het scorebord. Ditmaal was Thom Derks wel bij de les en zorgde simpel voor de 0-1. Halverwege de 1e helft was FC Hoensbroek dicht bij de gelijkmaker. Maar wederom was het de uitblinkende gastengoalie, die een kopbal van Marc Wanders prachtig keerde. En vlak voor de thee zat de wedstrijd opeens volledig in de knip voor Wittenhorst. Eerst was het Thom Derks, die ongehinderd de 0-2 kon binnenkoppen en niet veel later zag Marco Daniëls zijn van richting veranderd schot achter doelman Kay van Eijk belanden: 0-3.

En al snel in de 2e helft was de wedstrijd definitief beslist. Eerst was er nog de waarschuwing van Rob Zanders, die slechts in het zijnet schoot, maar een minuut later was de0-4 toch een feit toen Bart Spreeuwenberg wel erg simpel de bal mocht binnen knikken. Het was de bekende mentale knak voor de jonge Hoensbroekse ploeg. Wittenhorst maakte hier nog dankbaar gebruik van en freewheelde via nogmaals Bart Spreeuwenberg, Willem Heijnen en invaller Jimmie Janssen naar een 0-7 eindscore.

Hoensbroek-trainer Roger André stak na afloop zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken: Dit had ik niet verwacht. Ik had het gevoel dat we de laatste weken op de goede weg waren. Het eerste half uur was er weinig aan de hand en had het zomaar 2-2 kunnen staan. We geven de wedstrijd vlak voor de thee onnodig weg. Je probeert in de rust nog het een en ander te repareren, maar binnen 2 minuten was het over en sluiten. Maar opgeven doe ik nog steeds niet. De komende wedstrijden spelen wij tegen ZSV en Wilhelmina’08. Hierin zullen we moeten gaan cashen. Daar geloof ik nog steeds in.

Door: Ercan Erbas