Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Wederom promotie voor dames SV Leveroy, een unieke prestatie!

 

Voor de 4e keer in 6 seizoenen hebben de dames van SV Leveroy promotie afgedwongen. Een riante 0-3 zege bij het Roermondse SVC 2000 VR1 was, na de 4-2 overwinning van vorige week, meer dan voldoende om na de zomer in de tweede klasse uit te mogen komen. Daarmee heeft het elftal van Wim Zwambag zich, in slechts 9 jaar tijd, opgewerkt vanuit de kelder van de 6e klasse tot het hoogst spelende damesvoetbalteam uit Midden-Limburg: een ongelooflijk knappe en unieke prestatie!

 

Met langs de lijn en op de tribune overwegend supporters van het rood en wit, speelde Leveroy een wervelende eerste helft. Sildra Zwambag en Marlou van Diepen kregen al snel kansen op de openingstreffer, maar dankzij uitstekend keeperswerk van de Roermondse sluitpost bleef het 0-0. In de 9eminuut was het echter tóch raak. Uit een hoekschop van Janou Suntjens werd de bal door een speelsters van SVC 2000 in eigen doel gewerkt. De thuisclub probeerde wel, maar werd overlopen door een ontketend Leveroy dat vastbesloten was deze zonnige dag op een passende wijze voort te zetten. Janou Suntjens trof met een schitterende uithaal eerst nog de onderkant van de lat, maar was in de 26e minuut wel trefzeker: 0-2. Voor rust kreeg Sildra Zwambag nog een grote kans de wedstrijd definitief in Leveroys voordeel te beslissen, maar zij gunde Petra van de Kruijs de eer. Helaas, voor iedereen die de rood-witten een warm hart toedraagt, stond zij in buitenspelpositie.

 

 

De tweede helft was het voetballend allemaal een stukje minder, maar bleven de kansen voor de bezoekers zich opstapelen. Het duurde tot de 85e minuut voor er weer gejuicht kon worden. Yvonne Dortant schoot hard en hoog Leveroys 3e binnen en was het middelpunt van de feestvreugde. Terwijl in de dug-out, langs de lijn en op de tribune iedereen zich opmaakte voor een vreugde-explosie na het laatste fluitsignaal van arbiter Dings, eindigde de wedstrijd met een flinke domper. In de allerlaatste seconde van het duel ging Michelle Vrenken kermend naar de grond. Ze greep naar haar knie en de schrik zat er op het veld, maar ook ernaast meteen flink in. Het zal toch niet weer…

 

 

Maar een uurtje of twee later, zat het hele team, inclusief Michelle op de platte kar en gingen alle remmen los (behalve die van Michelles rolstoel). Heel Leveroy mag het weten: LEIVERE DAMES 1 SPEELT VOLGEND SEIZOEN IN DE 2E KLASSE!

 

Namens de speelsters en technische staf willen we alle supporters bedanken die ons vandaag, maar ook de rest van het seizoen, gesteund hebben. Niet alleen op het veld, maar ook ernaast hebben we dit seizoen vele wedstrijden gewonnen. Hopelijk kunnen we ook na de zomer op jullie rekenen. Maar laten we er, voor het zover is, nog een mooi feestje van maken!

 

 

Via: SV Leveroy
Foto’s: Alida Verlaek