Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Wedstrijd Van De Week : Voorbeschouwen op RKSV Heer - Geusselt Sport

Heer promoveerde vorig jaar uit de Derde Klasse A, waarin het tegenstander BMR in de beslissingswedstrijd met 1-2 versloeg. Heer staat nu een nieuwe uitdaging te wachten in de Tweede Klasse. De trainer van Heer, Eric Marees, heeft goede verwachtingen voor het komende seizoen. ‘De doelstelling voor dit jaar is een plek in de top 3. We hopen dat we een periodetitel kunnen winnen.’

Heer kende een wisselvallige voorbereiding, waarin het goede en slechte wedstrijden speelde. ‘De voorbereiding verliep matig. Waar we de bekerwedstrijd tegen SSS ’18 verloren met 5-0, omdat we 10 spelers miste door onduidelijkheden vanuit de KNVB, wonnen we weer met 4-1 van SHH uit Herten, waarin we weer erg goed voetbal speelde’, aldus Eric.

De tegenstander van Heer, Geusselt Sport, speelde in 2013 nog in de Vijfde Klasse A. Nu, vier jaar later, speelt de ploeg in de Tweede Klasse, aan kwaliteiten geen gebrek dus. Eric verwacht veel van deze ploeg. ‘Ik heb Geusselt Sport vorig jaar gezien tegen De Ster. Volgens mij is deze ploeg de grote favoriet. Het is een goed voetballende ploeg met veel ervaren spelers. Deze ploeg gaat zeker bovenin meedraaien.’

Heer tegen Geusselt Sport is één van de drie Maastrichtse ploegen in de Tweede Klasse G. De mannen van Heer hebben zich goed voorbereidt op de start van de competitie. ‘Voor Heer is deze openingswedstrijd in de Tweede Klasse echt een droomwedstrijd, beter hadden we niet kunnen wensen! Een speciale voorbereiding op deze stadsderby was er niet. We benaderen iedere wedstrijd om te winnen en trainen voor iedere wedstrijd gewoon top. Voor mijn gevoel is de ploeg er helemaal klaar voor.’

Twee jaar geleden verloor RKSV Heer thuis met 0-1 van Geusselt Sport om een strijd voor de tweede plek. Nu, twee jaar later en twee klassen hoger, krijgen de mannen van Heer de mogelijkheid op een revanche. ‘Ik verwacht een zeer gedreven Heer. We gaan het Geusselt Sport zeker erg moeilijk maken. Er staan denk ik twee ploegen op het veld die willen voetballen en dus open spelen. Wij zullen er voetballend alles aan doen om de 3 punten in Heer te houden!’

 

Beide ploegen in beeld

RKSV Heer

RKSV Heer een Maastrichtse voetbalclub die op 1 maart 1923 is opgericht. Heer was tegen die tijd nog een zelfstandige gemeente en grensde aan Maastricht. Heer speelde meer dan dertig jaar in de hoogste klassen van Zuid II. Zo speelde RKSV Heer vanaf 1958 tot en met 1993 bijna ieder jaar in de Eerste klasse. Eind jaren ’70 en in het begin van de jaren ’80 speelde het zelfs in de Hoofdklasse.

Afgelopen seizoen kwam de voetbalclub uit de stadswijk Heer uit in de Derde Klasse A. Heer kende een uitstekend begin van het seizoen. Het behaalde namelijk, zonder één wedstrijd te verliezen, de eerste periode. Vervolgens ging het wat minder, wat resulteerde in een 12de plek in de tweede periode. Wat volgde was een uitstekende comeback! Heer wist in de laatste periode 7 maal te winnen en 2 maal gelijk te spelen, wat resulteerde in het kampioenschap in de Derde Klasse A! Opmerkelijk? Jazeker! In het seizoen 2014/2015 werd RKSV Heer ook kampioen, namelijk in de Vierde Klasse A.

Wij zijn benieuwd of RKSV Heer deze lijn kan doortrekken in de Tweede Klasse G!

 

Geusselt Sport

Geusselt Sport, de tegenstander van RKSV Heer, tevens een Maastrichtse voetbalclub die, niet zo heel lang geleden, op 1 juli 2012 is opgericht. De club is ontstaan uit een fusie tussen WVV’28 en RKSV Rapid. Geusselt Sport kent een opmerkelijke reeks in haar prille bestaan. De club uit Maastricht behaalde keer op keer haar kampioenschappen in de diverse klassen. Het resultaat? In 2015/2016 speelde Geusselt Sport in de Tweede Klasse G!

Het verhaal van Geusselt Sport doet de redactie van In De Wandelgangen denken aan de Engelse ploeg AFC Bournemouth. Een ploeg die tevens keer op keer promoveerde en uiteindelijk op de hoogste divisie in het Engelse voetbal uitkwam; de Premier League. Afgelopen seizoen werd Geusselt Sport vierde in de Tweede Klasse G. Een puike prestatie! De ploeg kende een prima eerste periode, een mindere tweede periode en een sterke comeback in de vierde periode.

RKSV Heer – Geusselt Sport. Een promovendus tegen de gevestigde orde. Wij verwachten een mooie seizoensopener in de Tweede Klasse G.