Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

WEDSTRIJDVERSLAG | Brunssum - KVC Oranje

Veelvraat KVC Oranje pakt ook derde periodetitel

De eerste twee periodes zijn al gewonnen, het kampioenschap in 4B op glansvolle wijze in de wacht gesleept. Je zou verwachten dat er verzadiging optreedt binnen een spelersgroep, met als logische consequentie dat de resultaten minder worden. Vaak gaat het ook zo. Niet echter bij de hoofdmacht van KVC Oranje anno 2019. Ook de derde periode is voor de mannen van trainer Paul van Putten, na de 1-0 zege bij Brunssum en de nederlaag van RKHBS tegen WDZ (1-2), een feit.

Voor Brunssum staat niet meer echt veel op het spel. Alleen in theorie kan de ploeg van trainer Dennis Visser nog in de problemen komen. KVC Oranje heeft zich, nadat de titel binnen was, als nieuw doel gesteld om meer dan 70 wedstrijdpunten te behalen. Daartoe moet er bij Brunssum, en volgende week tegen Kakertse Boys, worden gewonnen.

De wedstrijd komt langzaam op gang. De eerste echte kans is voor de thuisclub. Boy Warnas verschijnt oog in oog met doelman Lars van der Weide van KVC Oranje. Na de inzet van Warnas rolt de bal via een lichaamsdeel van Van der Weide richting het doel. Jochen Hahnraths weet namens de bezoekers de 1-0 te voorkomen. In de tegenaanval levert Chris Frauenrath vanaf links een puike voorzet af. Ritch Vienerius heeft pech. Zijn kopbal wordt door thuisclubgoalie Leroy Römer uit de rechter hoek geranseld. KVC Oranje wordt sterker. Een vrije trap van Joey Niesters wordt door Leroy Römer met zijn vingertoppen over diens veste getikt. Een inzet van Niels Lanckohr stuit op de voeten van diezelfde Römer, waarna Ritch Vienerius in de rebound van zo’n 18 meter net naast de rechter kruising pegelt.

Na ruim een uur voetballen valt de treffer die achteraf de winnende blijkt te zijn. Martijn Sangen verovert de bal in het middenveld en stuurt Niels Lanckohr op rechts de diepte in. De snelle spits gaat richting de achterlijn en legt voor. Chris Frauenrath schiet met zijn rechter tegendraads en beheerst de 0-1 tegen de touwen.

Heeft SV Brunssum dan niets meer in de melk te brokkelen? Jawel, tot drie keer toe wordt de ploeg gevaarlijk. Twee afstandschoten uit kansrijke positie gaan over de veste van gastenkeeper Lars van der Weide. Een vergelijkbare pegel van aanvoerder Calvin Römer is eenzelfde lot beschoren. Daar staat tegenover dat Leroy Römer een inzet van Scott Vienerius uit zijn doel ranselt, dat Chris Frauenrath op de lat respectievelijk over het doel schiet, en dat Mel Angerer zijn inzet naast ziet gaan.

Dan, zo’n vijf minuten voor het einde wordt aanvoerder Martijn Sangen vervangen door Michael Muys. Die laatste was twee jaar geleden nog basisspeler bij oranje-wit, vorig seizoen en nu niet meer. Dat deed pijn, maar oer KVC-er als hij is, hij blijft de club trouw als vaste waarde bij het tweede. Nu beleeft hij zijn ‘finest hour’. Hij glundert van oor tot oor, zeker als hij na afloop, terug in eigen huis, nog eens wordt gekroond tot ‘Man of the Match’.

Ondertussen, als in Brunssum is vernomen dat RKHBS thuis heeft verloren van WDZ, wordt gejuicht en gezongen  in het kleedlokaal van KVC Oranje. Deze verzameling voetballers kan er kennelijk maar geen genoeg van krijgen. Fijn om mee te maken, als je met zo’n gasten op pad kunt.

Komende week gaat SV Brunssum, als gevolg van andere uitslagen vandaag in veilige haven, op bezoek bij Rood Groen LVC’01, een ploeg die nog aanspraak maakt op de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Brunssum is veilig. KVC Oranje speelt thuis tegen Kakertse Boys, voor welke ploeg nog de nacompetitie dreigt, waarmee dan degradatie naar de vijfde klasse moet worden voorkomen.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje).