Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

WEDSTRIJDVERSLAG | Caesar - FC Hoensbroek

Voor FC Hoensbroek is 2018 een jaar om snel te vergeten. Afgelopen mei degradeerde het vlaggenschip naar de 2e klasse met als gevolg een totale leegloop aan spelers. Voor trainer René Smeets de moeilijke taak om het sterk verjongde team dit seizoen te gaan behouden voor de 2e klasse. Helaas wilt het tot op heden nog niet zo vlotten voor de Hoensbroek-equipe. Na wederom een nederlaag sluit Hoensbroek 2018 met 5 punten af als voorlaatste in de 2e klasse.

Maar ook vandaag moet gezegd worden, dat het FC Hoensbroek wederom niet mee zat. In de slotfase ging Caesar alsnog met een 1-0 zege aan de haal.

Al binnen 5 minuten had Stijn van Rhenen FC Hoensbroek op een 0-1 voorsprong moeten zetten. Voor open doel schoot hij echter ruim over. Aan de andere kant zag Stefan Hagens zijn inzet namens Caesar op de paal belanden. Na ruim een half uur spelen dacht FC Hoensbroek alsnog op voorsprong te komen. Stijn van Rhenen scoorde ditmaal wel, maar zag zijn doelpunt wegens vermeend buitenspel door scheidsrechter van Bree afgekeurd worden. Niet viel later was het Hoensbroek-aanvaller Niels Kusters, die zijn inzet van dichtbij slechts in het zijnet zag belanden. Vlak voor de thee was ook Caesar nog tot 3 maal toe dicht bij de openingstreffer. Zo kopten Guido Kaanen en Vince Meijers beiden naast en faalde aanvoerder Tom Peters  oog in oog met Hoensbroek-doelman Jeffrey Boon. 

Na de pauze waren het wederom de gastheren, die het Hoensbroek-doel als eerste onder vuur namen. Zo verzuimde de boomlange Guido Kaanen tot  2 maal toe een enorme kop kans binnen te knikken. Halverwege de 2e helft zag invaller Tim van de Geijn zijn inzet maar ternauwernood gekeerd worden door een Hoensbroek-been. Tot overmaat van ramp moest FC Hoensbroek in de 68e minuut verder met 10 man, nadat Gijs van den Boogaard met 2 keer geel op zak vervroegd de douche kon gaan opzoeken. Maar het leek voor Hoensbroek juist het sein om nog een extra stapje erbij te zetten. Met nog een kwartier op de klok was het dan ook onverwacht juichen voor de gastenploeg. Dennie de Vries rondde een mooie Hoensbroek-aanval prima af. De vreugde bleek echter van korte duur, omdat referee van Bree het doelpunt onterecht afkeurde voor buitenspel. Een arbitrale dure misser. Want vlak voor tijd was het aan de overkant wel prijs. Na een overtreding van Jason Schaepkens ging de bal voor Caesar terecht op de stip. Dit buitenkansje was wel aan Stefan Hagens besteed, die koeltjes binnenschoot (1-0) en zodoende de 3 punten in eigen huis hield.

Voor FC Hoensbroek de tijd om de komende weken goed uit te rusten en hopen dat de enorme blessurelijst flink gereduceerd wordt. Want half januari wacht al de degradatiekraker tegen Simpelveld.