Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

WEDSTRIJDVERSLAG | DVG - Nulandia

DVG verliest van Nulandia

Er werd al eerder gezegd dat in deze klasse iedereen van elkaar kon winnen en dat bleek gisteren opnieuw. Nulandia stond onderaan maar is gewoon een goed voetballende ploeg die nog zeker verder zal stijgen op de ranglijst.

De openingsfase was duidelijk voor de gasten uit Nuland. Al na een paar minuten was DVG doelman Raymon Strik  verslagen maar de bal kwam keihard op de lat. Opnieuw dreigde DVG op achterstand te komen maar Sander van de Ven reageerde alert op een bal in de diepte. Met zijn snelheid kon hij averij voorkomen. Het duurde zo’n 20 minuten voordat DVG iets terug kon doen maar had daarbij meteen ook de grootste kans van de wedstrijd. Een strakke voorzet over de grond kwam voor de voeten van de volledig vrij staande Tarn van de Wiel. Met binnenkant links schoot hij de bal helaas over het doel. Ook Bart de Windt kwam in scoringspositie. Zijn kopballetje ging via een verdediger helaas naast het doel. Weinig te doen voor de bediener van het score bord: ruststand 0-0.

Na rust startte Nulandia wederom beter als DVG. Een strak schot werd goed gepakt door Raymon Strik en opnieuw had hij het geluk van het aluminium. Voor de tweede keer kwam er een bal op de lat en de rebound werd voorlangs geschoten. Door het uitvallen van Jurge van de Velden kwam de al eerder, na een langdurige afwezigheid, ingevallen Martijn Caarls weer op zijn oude positie als laatste man. Hij moest zijn doelman ondersteunen en na twee eerdere reddingen was het Martijn die een doelpunt moest voorkomen. Nulandia kon maar moeilijk tot scoren komen en raakte voor de derde keer het frame werk van het doel, ditmaal was de paal aan de beurt. Met nog zo’n half uurtje op de klok had DVG een mooie kans om de score te openen. Een diep bal op Bas van Houtum werd afgevlagd maar de uitstekende scheidsrechter liet door spelen. De keeper kwam ook uit het doel en met een bekeken lobje werd deze verslagen. De bal was helaas te hard en ging over het lege doel. Bij Nulandia werd er gewisseld en dat betaald al snel uit. Een diep ingespeelde bal werd door de aanvaller goed afgeschermd voor de Liemdse verdediger en uit de draai kon hij in de korte hoek scoren: 0-1. DVG drong hierna aan en Martijn Caarls was dicht bij de gelijk maker. Een verre ingooi van Luuk van de Ven werd verlengd en op de doellijn sprong de bal ineens omhoog en via de lat en de keeper werd het een hoekschop. Meer kansen kwamen er niet meer waardoor DVG dus verloor.

Gezien het spelbeeld was de overwinning van Nulandia verdiend en de, wat als, verhalen achteraf zullen nooit de uitslag veranderen. DVG bezet nog steeds de 2e plaats door de gunstige uitslagen van de andere teams. Avesteyn blijft maar winnen en staat nu 6 punten voor.

Volgende week is er een weekje rust en daarna speelt DVG uit tegen SCMH.

DVG-2 speelde gelijk tegen Udi ’19-3, het werd na een 1-0 achterstand 1-1.

De DVG dames verloren in hun uitwedstrijd tegen Maaskantse Boy’s met ruime cijfers, 6-2