Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

WEDSTRIJDVERSLAG | FC Hoensbroek – RKVV Haelen

Datum: Zondag 10 februari  2019

FC Hoensbroek 1 – RKVV Haelen 1: 0-2(0-0)

Scoreverloop: 52e min. 0-1 Randy Vaessen en 87e min. 0-2 Sam Janssen.

FC Hoensbroek heeft aan de ongeslagen status na de winterstop geen goed vervolg kunnen geven. Tegen promovendus Haelen ging het in eigen huis verdiend met 0-2 onderuit. 

De thuisploeg begon wel nog goed aan de wedstrijd. In het eerste kwartier van de wedstrijd was de Smeets-equipe verreweg de bovenliggende partij, waardoor de gasten even van het kastje naar de muur werden gestuurd. Maar het leidde slechts tot twee speldenprikjes van Bas Coenen.  Maar na het veelbelovende begin zakte het spel van Hoensbroek naar een bedenkelijk niveau. Het leek opeens alsof de gastenploeg beter om wist te gaan met de barre weersomstandigheden. Langzaam maar zeker kwam het initiatief steeds meer bij Haelen te liggen zonder dat het echte grote kansen opleverden. Op slag van rust was de ploeg van trainer Patrick Wolters toch nog dicht bij de openingstreffer. Een prima vrije trap van Randy Vaessen werd door doelman Bart Knarren van Hoensbroek vakkundig onschadelijk gemaakt.

Na de thee waren het de gasten, die toch wat meer op zoek gingen naar de 0-1. Zo moest wederom Bart Knarren tot tweemaal toe attent keren op inzetten van Rick van der Linden en Tom Bongaerts. Toch was niet veel later de voorsprong voor Haelen een feit. Uit een hoekschop van Nino Eijer was het Randy Vaessen, die geheel vrijstaand de bal achter de weifelende Bart Knarren kopte: 0-1. Hierna ging FC Hoensbroek wel nog op zoek naar de gelijkmaker, maar kon het amper een echte vuist maken. Aan de andere kant had Randy Vaessen zijn tweede van de middag op de schoen liggen, maar schoot hij slechts rakelings naast. Vlak voor tijd was er toch de bevrijdende 0-2 voor Haelen. Nu was het invaller Sam Janssen, die uit een hoekschop van Milan Maassen ongehinderd kon binnenkoppen. In blessuretijd leek de aansluitingstreffer nog bijna in de maak. Het was één van de weinige keren, dat Haelen-doelman Joey Cuijpers echt in actie moest komen. Een verraderlijk schot van Corné Frissen kon hij maar met de nodige moeite nog tot hoekschop verwerken. Het was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Niet veel later was het de prima referee Hodzelmans uit Echt, die een einde aan de wedstrijd maakte. Voor Hoensbroek de zaak om deze wedstrijd snel te vergeten en de goede draad van tegen Simpelveld en Heer weer snel op te pakken.