Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Wedstrijdverslag FC Kerkrade West - RKUVC

Eerste misstap FC Kerkrade-West 1

 

Het eerste elftal heeft de belangrijke thuiswedstrijd in de race om de eerste periodetitel tegen RKUVC met 2-3 verloren. En dat was terecht, omdat er simpelweg niet goed gevoetbald werd.

De mannen uit Ulestraten waren feller en konden in de beginfase op voorsprong komen middels een penalty. De pingel werd echter gemist. Nog in de eerste helft kregen de gasten wederom een strafschop en die werd feilloos binnengeschoten: 0-1.

Het eerste elftal probeerde het wel, maar kwam niet verder dan een kopbal van Sander Marsman op de lat en een kans voor Björn Jonkers die een schot uit de draai naast zag gaan. Daarbij werd hij vastgehouden, maar de scheidsrechter van dienst, die vaak veel te ver van situaties af stond, floot niet.

Dat deed hij in het tweede bedrijf wel, toen Jonkers werd neergehaald in het strafschopgebied. De technische linkspoot faalde niet en schoot vanaf elf meter de gelijkmaker binnen: 1-1. FC Kerkrade-West ging op jacht naar een voorsprong, maar kreeg daarna twee keer - door matig verdedigen - de deksel op de neus.

De gasten uit Ulestraten zaten met deze 1-3 in een zetel en knokten voor elke meter. Dat Richard Garritzen de 2-3 nog binnen knikte, was alleen nog maar voor de statistieken goed. Door deze nederlaag is er voor de mannen van trainer Ray Eijgelshoven echter geen man over boord.

De ploeg staat op een keurige derde plaats met twee punten achterstand op koploper Voerendaal en heeft een wedstrijd minder gespeeld. Voor wat betreft de eerste periodetitel is er ook nog niks aan de hand. Daarvoor zal het inhaalduel op bezoek bij Kakertse Boys op 22 december gewonnen moeten worden.

De volgende wedstrijd van het eerste elftal is echter al op zondag 24 november. Dan staat de kraker in en tegen Voerendaal op het programma.