Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

WEDSTRIJDVERSLAG | Heeze - Schaesberg

Schaesberg neemt met 9 spelers één punt mee uit Heeze

Er was hard getraind deze week en het team was gebrand om zich te revancheren van de nederlaag van vorige week. Het is zaak dat Schaesberg snel weer punten gaat pakken. Eén dag voor de wedstrijd wordt er opnieuw een speler toegevoegd bij de waslijst aan blessures, Brian Stevens haakt af met een gebroken hand. Ondanks deze tegenslag zullen er ook vandaag weer kansen liggen tegen een goed presterende promovendus. 

Schaesberg startte vandaag vanuit een hechte defensie, het is namelijk van belang dat we minder tegendoelpunten incasseren. Dat lukt in de beginfase aardig en Schaesberg komt zelf al vroeg op voorsprong. Daar waar het de laatste wedstrijden steeds vroeg op achterstand kwam, komen we vandaag in de 2e minuut al op een 0-1 voorsprong. Een afgemeten voorzet van Ronald Geuskens op Bryan Schachschneiders, werd door Bryan teruggekopt en door Tom Hoogervorst binnen geschoten.  

Schaesberg houdt verdedigend goed stand in de eerste 25 minuten en kan via Noah Ngodizi zelfs op 0-2 komen, zijn schot gaat echter net naast. Na een sportief begin van de wedstrijd, drukt de scheidsrechter zijn stempel op de wedstrijd. Bryan Schachschneiders ontvangt 2 x geel in 5 seconden tijd, nadat hij kenbaar maakt het niet eens te zijn met de beslissing van de scheidsrechter. De scheidsrechter raakt dan het overzicht kwijt en strooit met kaarten in het nadeel van Schaesberg. Het zorgt ervoor dat de wedstrijd kantelt en Heeze probeert voor rust nog een gelijkmaker te forceren. 

Daar waar het zaak was om zo lang mogelijk vanuit de nul te spelen, werd het helaas toch al vrij snel 1-1. Een goed genomen hoekschop werd van buiten de 16 meter hard binnen geschoten. Schaesberg hield in ondertal goed stand tot de 65e minuut, de scheidsrechter was onverbiddelijk in zijn oordeel, penalty voor Heeze en een rode kaart voor Scott Adriolo. De penalty wordt via de buitenkant van de paal naast geschoten, maar we moeten dan nog ruim 25 minuten met negen man verder. 

Zoals iedereen begrijpt was het overleven in deze fase, hard werken en proberen zo compact mogelijk te blijven staan. Een groot compliment mag er gegeven worden aan de ploeg en in het bijzonder onze doelman Kaïn Bours, die met een aantal sublieme reddingen ons op de been hield. De tijd begon te tikken voor Heeze en we hielden met 9 man stand en verdiende daarmee een (bonus)punt. Uiteraard werd dit gevierd als een overwinning door de ploeg. 

Volgende week de thuiswedstrijd tegen SV Venray, de wedstrijd zal om 14 uur starten.