Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

WEDSTRIJDVERSLAG | Kakertse Boys - KVC Oranje

KVC Oranje neemt lastige hobbel

KVC Oranje heeft een lastige hobbel genomen. Bij Kakertse Boys werd met 2-0 gewonnen. Dat werd ook weer eens tijd, zal men in Bleijerheide hebben gedacht. De laatste drie ontmoetingen in Landgraaf leverden namelijk evenzoveel verliespartijen op. Aan elke serie komt een einde, is een bekend gezegde. Het bleek dus maar weer eens waar.

Sportpark De Kakert ligt er zonnig bij, deze zondagmiddag. De groene mat oogt van afstand als een mooi laken. Als je echter je voeten in het gras plant, kom je tot de ontdekking dat het niet een echt glad gestreken ondergrond betreft. De nodige hobbels zijn voelbaar. Voor KVC Oranje, dat het vooral van zijn technische voetbalbagage moet hebben, zal het dus een lastige hobbel worden deze middag tegen Kakertse Boys, enerzijds vanwege de recente geschiedenis, anderzijds vanwege de ‘heuvelachtige’ ondergrond.

De eerste mogelijkheid is voor de thuisclub. Jeffrey Sprengers schiet van afstand, maar doelman Lars van der Weide van de thuisclub pareert. In de rebound schiet Mo Igharben naast. Naarmate de tijd verstrijkt, grijpt KVC Oranje meer en meer het initiatief. Joey Niesters zorgt voor het eerste gevaar voor de veste van thuisclubdoelman Nick Berendsen. Niesters kopt uit een moeilijke hoek in het zijnet, na een voorzet vanaf links van Jochen Hahnraths. Even later is het toch raak. Joey Niesters stuurt Chris Frauenrath diep. Die laatste kan alleen richting de goalie snellen en laat Berendsen met een bekeken schuiver kansloos: 0-1.

Rond het half uur is KVC Oranje dicht bij de 0-2.Weer Joey Niesters doet van zich spreken. Vanaf de rand van de zestien laat hij de bal met de buitenkant van zijn linker richting de verre hoek vertrekken. Keeper Nick Berendsen staat verbouwereerd toe te kijken, maar ziet de bal via de buitenkant van de paal naast zijn doel verdwijnen. Hij kan opgelucht adem halen. Twee minuten later gaat een inzet van Mel Angerer van dichtbij over de veste van Berendsen. Bijna worden de bezoekers afgestraft voor het niet verder uitbouwen van de voorsprong. In de slotfase van de eerste helft namelijk komt Mike Hanssen van de thuisclub in scoringspositie, mede door nonchalant uitverdedigen van oranje-wit. Hanssen, goaltjesdief van professie, laat echter een rollertje los. Geen gevaar uiteindelijk voor KVC Oranje.

In de rust wordt het eerste bedrijf in de bestuurskamer nabeschouwd. KVC Oranje wil dit seizoen voor de titel gaan. Daar doet men in Bleijerheide niet geheimzinnig over. Elders worden dat soort uitspraken natuurlijk ook gelezen. Sjef van Ooyen, boegbeeld van Kakertse Boys, blijkt ook op de hoogte. Tenminste, zijn woorden ‘zij spelen niet als een kampioen’ doen dat vermoeden. Van Ooyen heeft geen ongelijk. Echt overtuigend was het nog niet, in dat eerste bedrijf. 

De tweede helft begint. Mel Angerer is tot twee keer dicht bij de 0-2. Hij schiet echter naast en over. Kakertse Boys lijkt moed te putten uit het gebrek aan effectiviteit bij KVC Oranje. De ploeg van trainer Roger Peeters wordt sterker. Men vecht zich terug in de wedstrijd. Er ontstaat dreiging voor de veste van KVC-doelman Lars van der Weide. Met name Mike Hanssen komt dicht in de buurt van een gelijkmaker. Zijn pegel van dichtbij echter wordt met een katachtige reactie schitterend gepareerd door Lars van der Weide. Ook schiet Hanssen nog uit kansrijke positie naast.

Halverwege het tweede bedrijf wordt de wedstrijd beslist. Chris Frauenrath gaat in de zestien tegen de vlakte, mede door toedoen van Lars van de Elzen van de thuisclub. Scheidsrechter Jeroen Rosbende uit Melick, die twee keer eerder een pingel aan oranje had kunnen toekennen maar voordeel gaf, wijst nu wel naar de stip. Ruud Vanhauten -niet Ruud van Houten, zoals een regionale krant ons een dag later wil doen geloven- schiet feilloos raak. Nick Berendsen is wederom volstrekt kansloos: 0-2.

In de slotfase is KVC Oranje nog een aantal keren dicht bij een volgende treffer, maar die blijft uit. Met name invaller Niels Lanckohr heeft pech. Zijn inzet komt via de onderkant van het doel terug het veld in. Zo blijft het bij 0-2. KVC Oranje heeft een lastige hobbel genomen en een soort van ‘Angstgegner is eindelijk weer eens bedwongen. Komende week speelt Kakertse Boys thuis tegen Abdissenbosch. Een Landgraafse derby dus. Ook KVC Oranje komt thuis in actie, tegen RKHBS.

 

Tekst Werner NIjssen (KVC Oranje)