Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

WEDSTRIJDVERSLAG | KVC Oranje - RKHBS

RKHBS ongelukkig onderuit bij KVC Oranje

Je hoeft niet altijd goed te voetballen om een wedstrijd te winnen. Dat bleek gisteren maar weer eens, in het duel tussen KVC Oranje en RKHBS. De bezoekers van de Heerlerbaan waren in deze confrontatie niet de minderen, maar moesten na afloop toch zonder punten naar huis. Thuisclub KVC Oranje won namelijk met 2-1. Door die gelukkige zege en het gelijkspel van Voerendaal tegen Zwart Wit’19 (1-1) is oranje-wit nu alleen koploper. En in zo’n situatie is het na afloop altijd wat makkelijker nababbelen dan bij verlies, ook al was niet alles om over naar huis te schrijven.

KVC Oranje begon sterk aan het duel. In het eerste half uur gingen de meeste aanvallen richting Erik  Amkreutz, keeper van de bezoekers. Na een klein kwartier was het raak. Na een voorzet van Jochen Hahnraths vanaf links kwam Chris Frauenrath in balbezit. Een subliem hakje later lag de 1-0 in de touwen. Diezelfde Frauenrath schoot niet veel later uit kansrijke positie voorlangs, nadat, tussenoor, Jordi Schmitz zijn vrije trap naast had zien vliegen. 

Rond het half uur viel de eerste grote mogelijkheid voor RKHBS te bewonderen. Na een voorzet vanaf rechts kwam Bram Bemelmans in scoringspositie. Vrij voor doel, thuisclubgoalie Lars van der Weide was uit positie, schoot de nochtans in de regel trefzekere aanvaller over. Langzaam maar zeker werden de bezoekers sterker, de dreiging nam toe en de gelijkmaker hing in de lucht. Die bleef echter in de eerste helft uit.

Direct na de hervatting kreeg Mel Angerer een behoorlijke kans de thuisclub op 2-0 te zetten. Hij aarzelde evenwel te lang en zag zijn inzet geblokkeerd. Uit de daaruit voortvloeiende scrimmage volgde een tweede sublieme actie van Chris Frauenrath. Nou ja, bijna subliem dan in dit geval, want zijn fraaie omhaal vloog naast de veste van Erik Amkreutz. Even later kwam de gelijkmaker er dan toch voor RKHBS, zij het met onvrijwillige hulp van oranje-wit. Mick Mijnes mocht op rechts een hoekschop nemen. Zijn strakke inzet werd door Dylan Leclair -die speelt bij KVC Oranje-  kiezelhard achter zijn eigen doelman Lars van der Weide gewerkt: 1-1.  

In de fase volgend op de gelijkmaker had de ploeg van trainer Paul van Putten, KVC Oranje, het razend moeilijk. Men kwam nauwelijks nog tot een gevaarlijke aanval en dat terwijl er toch heel veel voetbal in het team zit. Aan de andere kant was er constant dreiging. Kansen kwamen er ook voor het team van trainer Mike Bisschops, RKHBS. Schoten van Bram Bemelmans en Jeffrey Sloote werden echter goed verwerkt door een in die situaties prima reagerende doelman Lars van der Weide.

Gaandeweg begon KVC Oranje toch weer wat meer uit haar schulp te kruipen. De vijandelijke zestien werd weer wat vaker bezocht en dat leidde uiteindelijk tot de 2-1. Jordi Schmitz zette vanaf rechts voor. Bij de tweede paal kopte Mel Angerer de bal vanaf de achterlijn terug. Het leer werd na wat heen-en-weer getik op doel geschoten door Dylan Leclair, waarna Ruud Vanhauten voor de beslissende richtingcorrectie zorgde. Doelman Erik Amkreutz had het nakijken: 2-1.

Na die derde treffer waren nog maar een kleine tien minuten te gaan. KVC Oranje kreeg nog een paar grote mogelijkheden de score verder op de voeren, maar de 3-1 bleef uit. Het zou ook te veel van het goede zijn geweest. Wel was er nog hilariteit, op het moment dat KVC Oranje op links een hoekschop mocht nemen. Scheidsrechter Ferry Janssen uit Sevenum posteerde zich op de achterlijn. De aanhang van de thuisclub snakte, in het besef dat de voorsprong een ietwat gelukkige was, naar het einde en vroeg de arbiter er maar een einde aan te maken. ,,Het is immers al laat”, klonk het van achter de afrastering. ,,Klopt en ik moet ook nog eten” reageerde de scheids, om te vervolgen met: ,,Maar misschien kan dat hier wel.” Die laatste opmerking was een voorzet voor open doel van de supporter. Die kopte dankbaar binnen met: ,,Dat kan, maar dan moet je wel zorgen voor een goede uitslag.” De referee toverde een glimlach tevoorschijn. Voor alle duidelijkheid, RKHBS verloor ongelukkig, maar dat lag niet aan de man met de fluit.

KVC Oranje gaat volgende week op bezoek bij Eikenderveld, terwijl RKHBS thuis aan mag aantreden tegen buur RKTSV.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)