Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

WEDSTRIJDVERSLAG | KVC Oranje - RKTSV

Derby zonder spanning

Voetbalderby’s plegen in de regel doorspekt te zijn met strijd, passie, spanning, fouten, doelpunten en alles wat voetbal mooi kan maken. Vaak zijn het duels om van te watertanden. Deze keer, in de wedstrijd tussen koploper KVC Oranje en runner-up RKTSV, was het eigenlijk al heel snel afgelopen. Uiteindelijk won KVC Oranje, niets eens geflatteerd, van een overigens behoorlijk gehavend RKTSV, met 6-0. Daarmee werd de titelaspiraties van de ploeg van trainer Paul van Putten opnieuw kracht bij gezet.

Onder druilerige omstandigheden, voor minder dan 100 kijklustigen, startten de beide teams voorzichtig, in die zin, dat RKTSV zich liet inzakken en thuisclub KVC Oranje wel meteen initiatief nam, maar in eerste instantie nog niet in staat was om openingen in de gastendefensie af te dwingen. Lang zou dat echter niet duren. Binnen het kwartier was het toch raak. Chris Frauenrath speelde Martijn Sangen aan en die pegelde de bal vanaf pakweg 22 meter in de linker benedenhoek, gastendoelman Petar Mecic kansloos latend: 1-0.

Halverwege het eerste bedrijf ontfutselde Niels Lanckohr gastenlibero Menno Prins de bal op KVC-’s rechter flank. Lanckohr ging het strafschopgebied binnen, zag Chris Frauenrath vrij voor doelman Mecic en leverde de perfecte voorzet af. De afronding van Chris Frauenrath was beheerst en koelbloedig. Een lage schuiver bracht de 2-0 op het (niet aanwezige) scorebord. Daarmee was het leed voor de bezoekers uit Terwinselen in de eerste helft nog niet geleden. Na een fraaie, in hoog tempo uitgevoerde, combinatie, met als direct betrokkenen, Jordi Schmitz, Chris Frauenrath en Niels Lanckohr, zorgde Joey Niesters bij de linker paal van het doel van Petar Mecic voor de 3-0 ruststand.

Direct na de hervatting was het al snel opnieuw raak, tot twee keer toe zelfs. Mel Angerer mikte de bal vanaf 15 meter in de rechterbenedenhoek. Petar Mecic was weer geslagen: 4-0. Zo’n twee minuten later werd Jordi Schmitz net buiten de zestien met een overtreding een halt toegeroepen. De toegekende vrije trap werd door Joey NIesters met zijn linker om de muur en in de linker bovenhoek gekruld: 5-0.

Had RKTSV dan niets in de melk te brokkelen, deze keer? Nee, nagenoeg niets, moet het antwoord luiden. Nagenoeg, omdat zo’n tien minuten na de hervatting de eerste en, naar zou blijken, tevens de laatste kans viel te noteren voor de blauw-witten. Daniël Freudenberg werd na een pass van Lwidjino Pinedo oog in oog met thuisclubgoalie Lars van der Weide gezet. Van der Weide moest voor het eerst in actie komen en deed dat perfect. Met zijn voeten voorkwam hij een tegentreffer.

Mel Angerer, aanvaller van KVC Oranje, had, met uitzondering van een tussendoortje tegen SV Geuldal, een tijdje droog gestaan. Dat is, we weten het allemaal, geen lekker gevoel voor een spits. Tegen RKTSV was het eindelijk weer eens raak. Hij tekende dus om te beginnen voor de 4-0. Daar nam hij geen genoegen mee. Ook de 6-0 nam hij voor zijn rekening. Mitchel Flecken stuurde Niels Lancohr op rechts de diepte in, Lanckohr leverde een lage voorzet af en Angerer tikte binnen.

Komende week spelen zowel RKTSV als KVC Oranje thuis. In Terwinselen komt Eikenderveld op bezoek, terwijl oranje-wit het opneemt tegen Rood Groen LVC’01 uit Lemiers. Die duel beginnen overigens, in verband met de vroeg invallende duisternis, om 14.00 uur.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)