Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

WEDSTRIJDVERSLAG | Olympia’18 - Volharding

BOXMEER – Tweedeklasser Volharding boekte vanmiddag een zakelijke en relatief eenvoudige bekeroverwinning. In een sportieve derby zonder kaarten werd Olympia’18 uit Boxmeer in eigen huis met 0-3 verslagen. In tegenstelling tot de competitie toonden de roodwitten zich vandaag uiterst effectief in de afwerking. Olympia’18, de ongenaakbare koploper in de derde klasse D kwam daarentegen voor het eerst dit seizoen niet tot scoren. In de competitie pakten de blauwhemden vorige week de eerste periodetitel met indrukwekkende cijfers: zestien punten uit zeven duels, dertig goals voor en acht tegen!

 

Van die dertig doelpunten werden er liefst zeventien gemaakt door doelpuntenmachine Douwe Zwaan. Die kwam er vanmiddag tegen Nino Janssen echter nauwelijks aan te pas. Slechts eenmaal wist Zwaan zich in kansrijke positie te manoeuvreren, maar zijn schot na een klein half uur verdween hoog over. Het was meteen ook de enige echte kans, welke de thuisploeg zich in de eerste helft wist te scheppen. Volharding stond toen al lang op voorsprong. Al in de derde minuut opende Mark Blenckers namelijk de score na goed voorbereidend werk van Tim Brouwer: 0-1. Drie minuten later had ook Brouwer zelf moeten scoren, maar hij kopte een afgemeten voorzet van Marc van Rens hoog over, waar hij de bal naar grond had moeten mikken. Vijf minuten voor rust deed Brouwer het beter. Brouwer zette zelf een goede aanval op, waarna Boxmeerenaar in Vierlingsbeekse dienst Kas van den Bosch hem weer op maat bediende: 0-2.

 

Na de rust -met ontstoken lichten op een vroeg duister Boxmeers sportpark- kwam Douwe Zwaan bij de thuisclub uit voorzorg niet meer terug en daarmee leek Olympia’18 al vroeg de handdoek in de ring te gooien. Toch kwam er nog even hoop in de Boxmeerse harten toen de overigens prima fluitende scheidsrechter Rachid Hajo uit Cuijk de gastheren wel een erg makkelijke penalty gaf. Okki van Dalen nam de pingel voor zijn rekening. Ingefluisterd door Van Dalen’s boezemvriend Kas van den Bosch koos Volharding-doelman Roel van Rens echter voor de juiste hoek en stopte de strafschop, waardoor Olympia’18 dus niet snel terug in de wedstrijd kwam. Tien minuten later besliste Volharding het bekerduel definitief. Weer zorgde Kas van den Bosch -die zich nadrukkelijk liet zien in zijn eigen woonplaats- voor de assist en Tim Brouwer voor de afronding: 0-3. Direct na de derde goal kregen Tim Brouwer en Mark Blenckers van hun coach Johan Vullings rust. Olympia’18 ging nog wel op zoek naar een eretreffer, maar Roel van Rens kon zich nog een paar maal prima onderscheiden. De goalie uit Hegelsom hield zo voor het eerst sinds de seizoensopening tegen Venhorst weer eens de nul. Dat zal hem en Volharding vertrouwen geven voor de komende competitiewedstrijden, te beginnen volgende week zondag op bezoek bij Berghem Sport.