Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Wedstrijdverslag Rios 2 - Sc Susteren 5: 5-3

Onder het toeziend oog van storm ‘Dennis’ was Sc Susteren de tegenstander op zondag 16 februari. Dit op het kunstgrasveld van de buren in plaats van ons eigen grasveld. Naar verluidt liggen de verwarmingsbuizen te ondiep waardoor het veld niet goed geprepareerd kan worden om voldoende water af te voeren. Ik geloof dat Fortuna hetzelfde probleem heeft, maar dat terzijde.  

De vlaggen waaien hard één kant op en om 11 uur is de aftrap. RIOS kiest voor de tegenwind. De bal moet laag gehouden worden om deze naar voren te krijgen terwijl Susteren de ballen ver kan geven. Het spel gaat desondanks gelijk op. In de 11e minuut een corner van Susteren. De speler van Susteren torent hoog boven de RIOS verdediging en kopt de bal mooi in 0-1. RIOS blijft rustig en blijft de bal rond spelen. In de 22e minuut krijgt Jeroen de bal op rechts en rent langs de lijn naar voren het 16 meter gebied in. Maar hij gaat door en schiet op doel. Snoeihard langs de doelman van Susteren 1-1. Goed ingelichte bronnen, namelijk Jeroen zelf, geven aan dat Jeroen dacht: ‘tis wel nog ver naar het doel’. Maar goed dat de Duracell batterij was opgeladen.  

Susteren blijft samen met ‘Dennis’ stormen en probeert het in de 32e minuut met een afstandsschot van 25 meter en jawel 1-2. Oei oei die wind! RIOS laat de koppen niet hangen en gaat door en hoe! Dylan lijkt ontketend. In de 37e minuut krijgt hij de bal in het strafschopgebied, draait en rond doeltreffend af. Geen kans voor de keeper 2-2. In de 44e minuut wellicht het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Dylan krijgt de bal op links nabij de achterlijn. Het lijkt een uitzichtsloze situatie. Toch speelt hij op de achterlijn twee man geweldig uit en kan de bal voorleggen. Jeroen komt goed ingelopen en schiet de bal snoeihard in 3-2.  

Na rust hebben de roodwitten de wind mee. In de 49e minuut is het Jeroen die vanaf 20 meter doel weet te treffen 4-2. In de 57e minuut is het Tom die een vrije trap bijna binnenkrult maar de paal staat in de weg. RIOS zet Susteren onder druk maar de gaten weten knap stand te houden. Het laatste kwartier is het storm Susteren maar de verdediging en onze keeper, Twan, staan solide. In de 86e minuut schiet Twan de bal uit. Geholpen door de wind gaat de bal over alles en iedereen heen en kan Dylan deze op pikken en alleen op de keeper af gaan. Hij faalt niet 5-2. Het siert Susteren dat men doorgaat en in de laatste seconden van de wedstrijd weet men nog de 5-3 op het bord te krijgen wat gelijk de eindstand is.

Rios 2 staat op een derde plek met 21 punten uit 10 wedstrijden. Koploper FC Maasgouw 3 heeft 4 punten meer uit evenveel wedstrijden.