Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

WEDSTRIJDVERSLAG | RKHBS - Eikenderveld

RKHBS pakt eerste overwinning thuis tegen Eikenderveld

Na een moeizame start van de competitie stond hedenmiddag de thuiswedstrijd tegen promovendus Eikenderveld op het programma voor de ploeg van Mike Bisschops. Eikenderveld heeft zich na de promotie van afgelopen seizoen flink versterkt met een aantal technische spelers uit voornamelijk het zaalvoetbal circuit. Op het harde kunstgrasveld van RKHBS leken de gasten dan ook de favoriet in dit duel, zeker omdat naast twee centrale verdedigers ook de betrouwbare doelman Toine Diederen niet van de partij was. Hierdoor stond Erik Amkreutz in het doel bij RKHBS.

Het begin was duidelijk voor de gasten die direct het initiatief namen en RKHBS terugdrongen op eigen helft. Na 3 minuten kapte de rechtsbuiten zich vrij, trok naar binnen en schoot maar net naast voorbij de lange hoek. Na circa 10 minuten kroop RKHBS uit zijn schulp en kreeg een aantal goede kansen. Een corner vanaf links werd door de doelman van de gasten niet goed weg gebokst, maar het lukte Brian Amkreutz niet om de bal te drukken waarna hij in 2de instantie over schoot. Even later speelde Jeffrey Sloote middenvelder Brian Amkreutz aan, en deze zette met een fantastische pass Mick Mijnes vrij voor de doelman aan de rechterzijde. Het lage schot van Mick miste maar net doel en ging voorlangs. Nadat Yarin Meessen een kopbal naast had zien gaan, veroverde hij de bal door de opbouw bij Eikenderveld goed te storen. Hierdoor kwam Mick Mijnes weer oog in oog met de doelman, maar nu verdween zijn fraaie lob over het doel. In de 30ste minuut kwam RKHBS heel goed weg. Na een vrije trap van Chendo Kolker te onderscheppen, schakelden de gasten heel snel om met als gevolg dat de rechtsbuiten vrij voor de uitkomende doelman Erik Amkreutz opdook. Gelukkig voor RKHBS schoot de speler van de gasten de bal slap in en verdween het leer over de achterlijn. Even later was het voor RKHBS wel raak. Yarin Meessen werd in de voeten aangespeeld, hij legde terug op Brian Amkreutz en deze gaf een fantastisch pass ‘over de hele’ en bereikte Bram Bemelmans die onmiddellijk de achterlijn opzocht. De harde voorzet die hierop volgde werd in eerste instantie gemist door Mick Mijnes en daarna aan de 2de paal binnen gelopen door de ijzersterk spelende Thymo Griesenbrock: 1-0. Vijf minuten later werd de voorsprong verdubbeld na een mooie vrije trap van Mick Mijnes. Hij legde vanaf rechts het leer op het hoofd van Yarin Meessen die de bal verlengde waarna deze in de lange hoek verdween: 2-0. Vlak voor rust kwam er zelfs nog een derde treffer op het scorebord. Nu was het een vrije trap vanaf links, genomen door Jeffrey Sloote. Zijn strakke bal richting doelmond werd door Bram Bemelmans doorgekopt en ook deze bal verdween in de lange hoek: 3-0.

Na rust werd duidelijk dat Eikenderveld zich niet zo maar gewonnen gaf. Een fantastische actie van de nu rechtsbuiten spelende Chadli op de achterlijn, waarbij hij 2 man uitspeelde en de bal zuiver teruglegde, werd echter niet beloond. De hierna ingeschoten bal deed wel het zijnet bollen, maar dit vanaf de buitenkant. Het antwoord van RKHBS kwam snel, met een aanval over links via Bram Bemelmans. Deze vond Mick Mijnes aan de rechterzijde en Mick legde af op Brian Amkreutz. Brian kapte zich vrij en schoot daarna met links vanaf de rand van de 16 meter binnen: 4-0. Hierna kwam Steffan Wesche, terug van een vervelende rugblessure, in het veld voor de licht geblesseerde Chendo Kolker. Ook kwamen nog Jesper Schings voor Mick Mijnes in de ploeg en Jeroen Bothmer voor Rick Hambuckers. Ook in deze samenstelling hield RKHBS de technisch vaardige ploeg van de gasten weg van het eigen doel, en counterde zelf gevaarlijk. De ballen die door kwamen op doelman Erik Amkreutz werden bekwaam gepareerd met vlak voor tijd een fantastische redding twee keer achter elkaar op schoten van spits Milkowski als hoogtepunt. Hierdoor werd de eerste overwinning van dit seizoen binnen gehaald. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen koploper KVC Oranje.