Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Wedstrijdverslag RKVV Rimburg 1 - Schinveld/Arx ICT 1: 1-4

Wedstrijdverslag RKVV Rimburg 1 - Schinveld/Arx ICT 1: 1-4

 

Door: Zico Bock

 

SCHINVELD - “De scheids staat in Rimburg!” Het inhaalduel stond oorspronkelijk om 19.30 uur gepland, maar op dat moment was scheidsrechter Remmers in geen velden of wegen te bekennen. Wat bleek, de leidsman had niet opgemerkt dat het duel in Schinveld gespeeld zou worden en stond zodoende, nietsvermoedend, in de kantine van Rimburg te wachten tot hij ontvangen zou worden door het wedstrijdsecretariaat. Na enkele telefoontjes kwam Remmers bijna een half uur later aan op het Burgemeester Adamssportpark in Schinveld en verscheen zo om 20.00 uur aan de aftrap.

 

Dat de man in het zwart uit zijn huisje was na alle rompslomp, bleek wel in de eerste helft, toen hij meermaals ernaast zat. Zo ook bij de gelijkmaker van Rimburg toen spits Jamie Scheeren vanuit buitenspelpositie de 1-1 aantekende. Even daarvoor had Schinveld-uitblinker Sander van Beurden de openingstreffer verzorgd. Ondanks enkele dwalingen van de scheidsrechter was het klassenverschil tussen vijfdeklasser Rimburg en vierdeklasser Schinveld in de eerste helft nauwelijks zichtbaar. Rimburg oogde fel en gretig en werd een aantal keer gevaarlijk door aan de buitenspelval te ontsnappen. Schinveld daarentegen trachtte middels combinatiespel kansen te creëren, maar werd dankzij een veel te laag baltempo nauwelijks gevaarlijk. Beide ploegen gingen met een 1-1 stand rusten.

 

Na de thee kwam Schinveld veel scherper uit de kleedkamer en kwam terecht op voorsprong. Op aangeven van Danny Habel wist Daniël Dormans de doelman te omspelen en zijn doelpuntje mee te pikken: 1-2. Uit een puntgave hoekschop van Hendrik-Jan de Jonge was het Mohammed Elfayda die een paar minuten later raak kopte en Schinveld op een 1-3 voorsprong bracht. Toen Sander van Beurden na een fraaie solo de Rimburgse defensie in de luren legde en de 1-4 binnenschoot, leek de ploeg van trainer Gerard Zweerink op een monsterscore uit te lopen, maar de frivoliteit resulteerde niet in effectiviteit. Zo had de eindfase meer weg van een circusoptreden dan van een voetbalwedstrijd. Rimburg leek het tempo niet meer bij te benen en kon zo weinig weerstand bieden. Toch zou er niet meer gescoord worden en eindigde dit duel in een 1-4 overwinning voor de vierdeklasser, die hierdoor met ‘zes uit twee’ aan kop gaat in de poule.

 

Wanneer men zondag niet verliest in het thuisduel met UOW '02 weet Schinveld/Arx ICT zich voor het eerst in jaren te plaatsen voor de tweede ronde van de beker. De laatste keer dat dit gebeurde was in het seizoen 2011/2012. Destijds werd het in de Zesde Klasse uitkomende Schinveld, dat al met één been in de kwartfinale stond, diep in blessuretijd uitgeschakeld door tweedeklasser De Ster.

 

0-1 Sander van Beurden;

1-1 Jamie Scheeren;

1-2 Daniël Dormans;

1-3 Mohammed Elfayda;

1-4 Sander van Beurden.