Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

WEDSTRIJDVERSLAG | RVU – Leonidas

Onze hoofdmacht nam revanche voor de geleden nederlaag in Wolder.

 

Met het windvoordeel voor de rust was RVU heer en meester.

 

Youri Poper was halverwege de eerste helft voor het eerst doeltreffend toen hij de bal vanuit een hoekschop koppend met gevoel verlengde naar de rechterkruising, 1-0.

 

Enkele minuten later was het Sydney Bartels, die aan de basis stond van de 2-0. Na een mooie dribbel aan de linkerflank stelde hij uiteindelijk Youri in staat zijn tweede treffer binnen te tikken, 2-0. Leonidas kon daar aanvallend weinig tegenover stellen. Alleen bij een drietal vrije trappen kon men enigszins gevaarlijk worden; vlak voor de rust zeilde de bal bij die derde vrije trap binnen. Timo Weck schoot mooi binnen en bracht zijn ploeg onverwacht terug in de wedstrijd. Rust: 2-1.

 

Na de thee trachtten de wit-zwarten, enigszins gebruik makend van de wind, de bakens te verzetten. Leonidas had een korte periode de overhand waarbij het zelf twee kansen onbenut liet. Aan de overzijde waren de Rothemse aanvallers aanvankelijk ook niet doeltreffend waardoor een spannend slot van de wedstrijd eraan zat te komen.

 

Omstreeks de 70e minuut viel echter de beslissing toen Michaël Dupont vanaf rechts een afgemeten voorzet gaf op Youri, die vervolgens koppend zijn derde treffer aantekenende en als Man of the Match kon worden uitgeroepen, 3-1.

 

In de 83e minuut een kopie van de derde treffer maar dan over de linkerflank waarbij Youri als aangever diende en Sydney Bartels in staat stelde koppend de 4-1 te scoren.

 

Een verdiende zesde zege in een reeks van zeven wedstrijden waardoor zich RVU vaster op de derde plaats heeft genesteld met dien verstande dat ploegen als Centrum Boys, SCM en Walram bij goede resultaten in inhaalwedstrijden nog altijd langszij kunnen komen.

 

Wil men in de race blijven voor een top 5-klassering is het a.s. zondag dan ook broodnodig om een goed resultaat neer te zetten tegen Wijnandia, de ploeg van “oude” bekende Kevin Nowacki.

 

Wijnandia is 7e met 21 uit 16 (45-43); RVU is 3e met 28 uit 17 (44-39).

 

Wat betreft doelsaldo is men vrijwel elkaars evenknie.