Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

WEDSTRIJDVERSLAG | Schaesberg - Venlosche Boys

Schaesberg wint opnieuw, eindstand 3-1 tegen Venlosche Boys

Na de mooie overwinning van vorige week met 4-1 tegen de Valk, waren de verwachtingen hooggespannen voor het thuisduel tegen Venlosche Boys. Een overwinning zou ondanks het nog prille seizoen, gelijk een goede stap op de ranglijst betekenen. Venlosche Boys had tot vandaag 1 overwinning geboekt, in de uitwedstrijd tegen Bekkerveld. Makkelijke wedstrijden zullen wij dit seizoen echter niet krijgen, daar was zich vooraf toch wel iedereen van bewust. 

Toch was het begin van de wedstrijd nog niet echt overtuigend. Beide ploegen speelde met veel inzet en strijd, maar er was ook veel onnodig balverlies. De 1e kans voor Schaesberg kwam voort uit een corner, waarbij Timo Regtop de bal teruglegde en Erik Erps de bal net over de lat kopt. In de 17e minuut scoort Venlosche Boys (0-1) uit hun eerste mogelijkheid. In de rebound kan er worden ingeschoten en gaat de bal via keeper en de paal binnen. Hiermee moest Schaesberg op zoek naar de gelijkmaker. 

Schaesberg probeert het wel, al is het veldspel slordig, hierdoor ontstaan er wel een paar mogelijkheden. Schoten van Cliff Pötgens en Scott Adriolo missen nog wat kracht en precisie, waardoor Venlosche Boys redelijk op de been kon blijven. Totdat Bryan Schachtschneider in de 44e minuut de bal op rechts ontvangt van Alan Benders, hij legt de bal voor zijn linker en krult hem dan met veel gevoel in de lange hoek, 1-1. Een schitterende goal, die niet past bij het niveau wat er de eerste helft is vertoond. 

In de 2e helft blijft het spel wat rommelig en komt Schaesberg in de 54e minuut op voorsprong. Ronald Geuskens duikt op voor de keeper, die de bal lijkt te pakken. Ronald geeft echter niet op en tracht de bal in een uiterste poging alsnog binnen te glijden, waardoor de keeper de bal loslaat. Ronnie behoudt het overzicht en laat Brian Stevens zijn 2e goal van het seizoen maken, 2-1. 

Nog geen 10 minuten later is het Cliff Pötgens die zijn 1e goal van het seizoen mag maken. Wederom op aangeven van Ronald Geuskens, die na goed doorzetten een goede steekpass op Cliff geeft. Alleen op de keeper af, blijft Cliff rustig en schuift hij de bevrijdende 3-1 binnen. Daar waar je zou verwachten dat Schaesberg met de ruime voorsprong beter zou gaan spelen, had het mis. 

Nee…..het was geen mooi voetbal vandaag, maar des te lekker is het als de punten dan in eigen huis blijven. Schaesberg verdedigde de 3-1 voorsprong en doet daarmee goede zaken in de strijd op lijfsbehoud. Volgende week zaterdag 19.30 uur, wacht de derby tegen Chrevemont op Sportpark `de Kaffeberg` in Kerkrade. Hopelijk is het veldspel dan beter en kunnen we opnieuw een mooi resultaat boeken. 

Bron: v.v. Schaesberg