Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

WEDSTRIJDVERSLAG | Schaesberg - Venray

Schaesberg pakt 3 hele belangrijke punten tegen het hoog geklasseerde Venray

Schaesberg heeft de goede teamprestatie van vorige week een goed vervolg gegeven. Thuis tegen Venray haalt het een dik verdiende overwinning, met maar liefst 3-0. De spelers hebben alles gegeven en er werd geknokt voor elk duel. Het was een genot om te kijken naar de bereidheid die er binnen het team was om voor elkaar te werken.  Schaesberg stond vandaag verdedigend als een huis en eindelijk kon de ploeg weer eens de `nul` houden. 

In het begin van de wedstrijd ging het spel nog beide kanten op, het was Venray die probeerde een opening te vinden in de defensie, maar tot grote kansen kwamen ze niet. Schaesberg kwam er na een kwartier een aantal keer goed uit, Noah Ngodizi vergat de trekker over te halen in kansrijke positie. Even later was het Ronald Geuskens die één op één met de keeper zijn bal op de paal zag belandde. Vervolgens was het een indraaiende voorzet van Ryan Bessems, die in het doel zeilde, 1-0. 

Schaesberg ging in deze fase steeds beter voetballen en met een aantal flitsende aanvallen kon de score verder uitgebreid worden. Het duurde nog even, maar niet veel later was het Ronald die zich goed vrij speelde en de 2-0 binnenschiet. Venray is tussendoor vanuit een vrije trap van de zijkant met een kopbal, dichtbij de aansluitingstreffer. Buiten dat ene moment, is Venray nauwelijks gevaarlijk en moest de wedstrijd eigenlijk al voor rust beslist zijn door Schaesberg. 

Doordat we het aantal goede kansen niet benutte voor rust, bleef het na rust nog even spannend. Venray ging iets opportunistischer spelen, waardoor we iets te snel achteruit gingen lopen. Maar nadat we de eerste 15 minuten hadden overleefd, kwamen we ook in de 2e helft steeds beter in de wedstrijd. We konden de wedstrijd vroegtijds beslissen, maar lieten dit nog even na. 

Maar nadat Alan Benders onreglementair werd gevloerd in 16 meter, dacht iedereen aan een strafschop bij Schaesberg. De scheidsrechter beslist dat het gevaarlijk spel is en gaf hiervoor slechts een indirecte vrije trap aan Schaesberg. Ronald legt de bal breed voor onze aanvoerder Erik Erps, hij stuurt de bal hard de kruising in en de ontlading is groot. Een afgetekende overwinning werd er vandaag geboekt maar vooral de teamprestatie die er werd neergezet, geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen. Benieuwd of we dit volgende week nog een keer kunnen laten zien, in de uitwedstrijd tegen het hoog geklasseerde ZSV.