Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

WEDSTRIJDVERSLAG | Schaesberg - Veritas

Verslag Schaesberg

Schaesberg lijdt een onnodige nederlaag tegen Veritas

Voor de wedstrijd was het even puzzelen bij Schaesberg, Cliff Pötgens kon niet spelen vanwege een enkelblessure en ook Erik Gerrits was niet fit genoeg om te kunnen starten. Er blijft de ploeg vooralsnog niets bespaart als het gaat om het aantal blessures.

De wedstrijd was amper 2 minuten begonnen of het stond al 0-1 voor Veritas, een goed genomen vrije trap valt over de muur in één keer binnen. Het voelt als een wedstrijd beginnen in achterstand. Gelukkig duurt het niet lang voordat Ronald Geuskens de 1-1 maakt. In de 7e minuut wordt hij weggestuurd door Brian Stevens, hij neemt de bal goed mee en 1 op 1 met de keeper schiet hij de bal beheerst in de lange hoek. Het is in de beginfase een open wedstrijd, waarin er veel ruimtes ontstaan op het middenveld. Er zijn kansen over en weer te noteren en na een goede aanval via onze linkerkant tussen Ryan Bessems en Tom Hoogervorst, wordt Brian Stevens zijn schot net voldoende aangeraakt, waardoor de bal net over het doel zeilt. 

Vervolgens worden twee strakke voorzetten van Scot Adriolo ternauwernood niet binnen gegleden door Tom en Ronald. Ook Kaïn Bours moet tussendoor nog een keer reddend optreden, waarna in 26e minuut Veritas op voorsprong komt (1-2) door een dekkingsfout in de defensie van Schaesberg. Dat cadeautje wordt uitgepakt door Veritas en 10 minuten later wordt het zelfs 1-3. Wederom wordt er niet goed ingegrepen in de defensie en Veritas maakt het mooi af met volley. Schaesberg wankelt in deze fase, maar krabbelt er net voor de rust toch weer uit. Tom Hoogervorst komt helemaal vrij voor de keeper van Veritas, maar vergeet de aansluitingstreffer te maken door de bal naast de goal te krullen. 

De tweede helft begint voortvarend voor Schaesberg, al naar 4 minuten is het Scott Adriolo die naar binnen opkomt en uitkomt op zijn linkerbeen, maar de bal op schitterende wijze in de lange hoek krult. Een opsteker voor Schaesberg dat zich gesterkt voelt door dit doelpunt en de gehele 2e helft op zoek zal gaan naar de gelijkmaker.  De jeugdige Noah Ngodici was in de rust ingebracht en was met zijn snelheid een ware plaaggeest voor zijn directe tegenstander. Een aantal goede voorzetten van hem, werden jammerlijk niet afgemaakt. Zelf scoorde de jongeling ook nog bijna, maar zijn volley belandde op het aluminium. 

De tijd begon te dringen en we moesten opnieuw alle risico`s gaan nemen in de eindfase van de wedstrijd, verdediger eruit en een extra aanvaller erbij. Gevaarlijk werden we wel nog, maar scoren deden we helaas niet meer. Veritas deed dit wel nog in de 90e minuut, werd de wedstrijd in het voordeel van Veritas beslist, 2-4. De kater was groot na afloop, er had veel meer ingezeten maar  de slechte fase in de eerste helft heeft ons vandaag opgebroken. 

Over twee weken staat de uitwedstrijd tegen Deurne op het programma en zal Schaesberg op zoek moeten gaan naar eerherstel. 

 

Verslag Veritas

Veritas begint de wedstrijd goed men zet goed druk en probeert het spel van Schaesberg te ontregelen. Dit levert al in de 4e minuut succes op, na een overtreding op Bjorn Bastiaans net buiten het zestienmeter gebied. Krijgt Veritas een vrije trap toegewezen een uitgelezen kans voor de specialisten bij Veritas. Sjoerd Linssen en Koen Stoop laatstgenoemde neemt hem deze keer en krult hem netjes over de muur buiten bereik van de keeper 0 – 1. Heel erg lang kan Veritas niet genieten van deze voorsprong want in de 8e minuut trekt Ronald Geuskens de stand weer gelijk. Nadat een aanvalsopzet van Veritas mislukt wordt deze Ronald meteen de diepte ingestuurd en oog en oog met keeper Michael Petit maakt hij geen fout en schuift de bal in het doel 1 – 1.

 

Veritas blijft fel jagen en er ontspint zich een interessant duel waarbij Veritas met grote fasen duidelijk de boventoon voert. Er komen aan beide zijden kleine kansjes maar niemand heeft op dat moment zijn vizier op scherp staan. Totdat Joost Hendriks in de 27e minuut de bal onderschept en hij stuur Folkert meteen diep, deze legt voor op Koen dit buitenkansje laat Koen zich niet ontnemen en beheerst tikt hij binnen 1 – 2.

 

Veritas heeft nu het beste van het spel en speelt goed in de combinaties. Op het half uur schiet Sjoerd nog een vrije trap over maar 2 minuten later is het Roel Gijsen die Joost lanceert en hij brengt de bal tot bij Koen, Koen scoort zijn derde van deze dag een hattrick. Dit is ook de ruststand.

 

Na de rust volgt al na 3 minuten een domper in de 48e minuut scoort Schaesberg de aansluitingstreffer Scott Adriolo maakt dit doelpunt 2 – 3. Hierna is Veritas van slag en men weet het niet meer. Schaesberg ruikt bloed en wil natuurlijk de gelijkmaker forceren. De lange bal wordt veelvuldig gebruikt in deze fase aan beide zijden, de middenvelders kregen zowaar nog net geen nekklachten. Mede doordat Schaesberg alles op de gelijkmaker zet krijgt Veritas voorin meer ruimte, maar het duurt nog tot de 90e minuut voordat Folkert van Gansewinkel aan alle illusies van Schaesberg een einde maakt. Enkele minuten later fluit scheidsrechter Theelen de wedstrijd ten einde. De 3 punten zijn binnen.

 

Komende zaterdag :speelt Veritas haar bekerwedstrijd in de 2e ronde in en tegen KSV Horn aanvang is om 18:30 uur.