Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Wedstrijdverslag: Sportclub '25 - De Ster 0-1

Het gekke weekend van De Ster!

 

De apotheose maandagmiddag om half vijf. Honderden Steindenaren namen bezit van de grasmat in Bocholtz waar de plaatselijke trots het onderspit dolf tegen een tot de tanden gewapende bezoeker uit Stein.

In de afgelopen twee jaren  verloor De Ster 4 maal van Sportclub ’25. Steeds de bovenliggende partij maar door het maar tomeloos aanvallen, De Ster eigen, was Sportclub 25 steeds de slimme winnaar. Jean Maas trainde de hele week op het bijveld om de situatie in Bocholtz te imiteren. Maar vooral om nu eens niet weer de lekker voetballende ploeg te zijn, maar een elftal dat alleen maar wou winnen.


Op zaterdag belandde trainer Jean Maas in het ziekenhuis en zou De Ster zonder het technisch brein moeten aantreden. Gelukkig woog de pijn van de trainer niet op tegen de wil om aanwezig te zijn met zijn ploeg in Bocholtz.

En nu de wedstrijd: De Ster nam in de eerste helft gecontroleerd het initiatief en de ca 1.000 toeschouwers zagen een berekend De Ster, iets wat de eigen supporters niet gewend waren. Na een paar kleinere mogelijkheden brak halverwege de eerste helft Timo Haberland door de verdediging maar werd onreglementair gevloerd. Giel Pierey nam de penalty feilloos 0-1. Even later kon Timo op het allerlaatste moment gestopt worden.

De voorsprong was precies  wat trainer Maas voor ogen had. De normaal tomeloos aanvallende ploeg veranderde in een berekend elftal. De coach hield zich alleen maar bezig met vanuit de defensie voetballen en geen enkel risico nemen. Davy Hodselmans, Stan Loog, Roel Heffels en Dani Boutsen groeide samen met doelman Ruud Schuman uit tot een onneembare veste. De thuisclub raakte geïrriteerd wat kort voor het einde nog resulteerde in een rode kaart.

De wedstrijd was gelopen en na 48 jaar is De Ster terug in de eerste klasse, een resultaat wat bij aanvang van het seizoen voor onmogelijk werd gehouden.

De jonge ploeg zou fysiek de tweede klasse niet aankunnen. En dat bleek al in de eerste bekerwedstrijd tegen Venhorst. 20 Minuten speelde men de Brabanders scheel, die gooide vervolgens de beuk er in en De Ster verloor met 2-1. In de eerste competitiewedstrijd tegen notabene Sportclub 25 werd men wederom afgestraft op fysiek en het tomeloos aanvallen.

Daarna veranderde De Ster in een technische voetbalmachine die al snel de tweede positie innam achter het ongenaakbare BSV Limburgia. 

Deze ommezwaai had twee oorzaken. Een trainer die spelers beter maakt en een team wat uitgroeide tot een vriendenclubje. Een bewijs, het volledige team blijft bij mekaar ook al werden er door derde divisie-  en hoofdklassers aanbiedingen gedaan op sommige spelers.

Ook mag De Ster zich nog steeds gelukkig prijzen met de voorganger van Jean Maas, trainer Ronny Czornyi die al in een vroeger stadium De Ster van een anonieme derde klasser  een stabiele tweede klasser maakte.\

Tekst: Sef Geuskens