Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Wedstrijdverslag sv Meerssen - RKZVC (2-1)

Wellicht door de lange busreis van de gasten uit het Gelderse Zieuwent (165 km) maar binnen zestig seconden was het al 1-0 voor Meerssen door een vroeg doelpunt van Richard Hannon. Hij kon vrij doorlopen naar het doel en schoof beheerst in.

Meerssen ging door in de beginfase en combineerde vlot richting doel van de tegenstander. Echter schoten van Lloyd Borgers en een kopbal van Michiel Knops belandden op de lat. Het had zo maar binnen tien minuten 3-0 kunnen staan. De gasten kwamen er in de eerste helft niet aan te pas en Meerssen beloonde vlak voor rust het goede spel doordat Lloyd Borgers met een diagonale schuiver er 2-0 van maakte.

Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht en RKZVC kwam ineens tot de aansluitingstreffer via Jens Schutten 2-1. Vervolgens bracht Meerssen zichzelf in de problemen door achteruit te gaan voetballen en via schaarse uitvallen te proberen een doelpunt te scoren. Schoten op doel werden echter door de keeper en via paal en lat gestopt waardoor de spanning voor Meerssen tot het einde voelbaar was.

Gelukkig voor Meerssen kwamen er voor de bezoekers geen echte kansen meer waardoor de eindstand 2-1 werd en Meerssen een zwaarbevochten maar verdiende overwinning behaalde.

De aansluiting met het middenveld is weer gevonden door uit de laatste drie wedstrijden 7 punten te behalen. Meerssen blijft 13e staan met 8 uit 7 maar het gat met de laatste twee plaatsen is iets groter geworden en de kloof tot het middenveld is verkleind tot één punt.