Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Wedstrijdverslag sv Simpelveld - KVC Oranje

SV Simpelveld speelt haar thuiswedstrijden op natuurgras. Die ploeg, van trainer Rico Goffin, behaalde de meeste punten in eigen huis. KVC Oranje beschikt over een kunstgrasveld. Ook de ploeg van trainer Paul van Putten behaalde de meeste tellers in haar thuishaven. Uit werd weliswaar ook  gewonnen, maar dat gebeurde bij Wijnandia en FC Hoensbroek. En laat die clubs nou, net als oranje-wit, beschikken over een veld met plastic sprieten. Zo bezien is de uitslag van 2-0 in de onderlinge confrontatie tussen SV Simpelveld en KVC Oranje niet onlogisch.

Wie de wedstrijd aan de Sportlaan in Simpelveld heeft gezien zal concluderen dat het niet correct is de zege van de thuisclub toe te schrijven aan de ondergrond. De reden voor de zege van de geel-zwarten en/of de oorzaak van het verlies van oranje-wit lag veeleer in het eerste kwartier na de rust. In die fase namelijk werd KVC Oranje door de thuisclub met de rug tegen de muur gezet, kwamen er ook kansen en mogelijkheden voor de SV en uiteindelijk de verdiende 1-0 van de voet van uitblinker Quint Vroomen. Hij schoof de bal, geheel vrijstaand, na een aanval over rechts, uitmondend in een voorzet van Mart Senden, met zijn rechter onhoudbaar in de linker benedenhoek van het doel van KVC-goalie Lars van der Weide.

In de eerste helft was van verschil in kwaliteit weinig tot niets te zien. Dat was overigens ook niet bevreemdend gezien de stand op de ranglijst vóór aanvang van de wedstrijd. De eerste mogelijkheid was voor KVC Oranje. Chris Frauenrath schoot na een ‘doorkopbal’ van Niels Lanckohr -die later met een in eerste instantie akelig ogende knieblessure richting ziekenhuis moest-  uit kansrijke positie naast. Even later krulde Mathijs Kicksen de bal van buiten de zestien over de rechter bovenhoek van het gastendoel. Voor het overige was de eerste helft niet echt aantrekkelijk, hoewel er soms aardige combinaties op de mat werden gelegd. Deze echter stierven stuk voor stuk in schoonheid. Eén serieuze kans was er nog voor SV Simpelveld. Na onnodig balverlies op het middenveld bij KVC Oranje kon Jody Stoffelen ploeggenoot Jesse Meeuwissen op links de ruimte in sturen. De inzet van die laatste werd uiteindelijke een gemakkelijke prooi voor doelman Lars van der Weide.

Een kwartier na de rust stond het dus 1-0. KVC Oranje moest nu meer doen om weer terug te komen in de wedstrijd. Dat gebeurde, althans men wist zelf ook weer aan druk naar voren toe te komen. Er was echter één groot probleem. Waar de ploeg normaliter in staat is zich de nodige kansen te creëren, lukte dat nu nimmer. Er waren wel veelbelovende aanvallen, meestal over rechts, maar uiteindelijk moest aan de eindpass, in rapportterminologie gesproken, een onvoldoende worden toegekend. Feitelijk kwam thuisclubdoelman Christoph Boost daardoor nooit in de problemen.

En SV Simpelveld dan? Omdat KVC Oranje naar voren toog en meer en meer risico’s nam, of beter moest nemen, kreeg de ploeg van Rico Goffin diverse mogelijkheden de ontstane ruimte te benutten om de score op te voeren. Lange tijd gebeurde dat niet, waardoor het tot in de slotfase spannend bleef.  Het bleef ook nog spannend nadat Bob Roberts van KVC Oranje van scheidsrechter Tonnie van Heugten uit Asten na een overtreding op Quint Vroomen rood voorgetoverd had gekregen. Die kaart werd door meerdere mensen in beide kampen als te zwaar beoordeeld, maar de scheids en weer anderen hadden er een roodwaardige tackle in gezien. En wat de arbiter ziet, dat telt, niet alleen in voetbal. Uiteindelijk kwam de eigenlijk onvermijdelijke en absoluut verdiende 2-0 er alsnog. Jordy Stoffelen kwam oog in oog te staan met doelman Lars van der Weide en die laatste had daarbij het nakijken: 2-0.

Voor SV Simpelveld resteert na deze zege, waarmee het KVC Oranje op de ranglijst passeerde, een lekker gevoel, met de Kerst en Nieuwjaar op komst. De ploeg van Rico Goffin is nu voorlopig vrij van voetbalverplichtingen. KVC Oranje kan komende zondag, in de bekerwedstrijd thuis tegen Roosteren (14.00), zorgen dat ook die ploeg met een goed gevoel de feestdagen én de winterstop ingaat. Feitelijk kan men, ondanks de nederlaag in Simpelveld, dik tevreden zijn over de prestaties tot nu toe. En Niels Lanckohr? De dienstdoende arts vertelde hem, nadat de knie was gehecht, dat de komende drie weken niet gesport mag worden. Valt dus alleszins mee, mogen we zeggen..

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)