Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

WEDSTRIJDVERSLAG | SVM - Conventus'03

SVM wint overtuigend van Conventus’03

 

SVM heeft wel een hele makkelijke avond beleeft tegen Conventus’03. In de 5e klasse B won de ploeg uit Munstergeleen maar liefst met 6-2 van de ploeg uit Koningsbosch – Maria-Hoop.

 

In de eerste helft was het SVM die het spel maakte. Door snel druk te zetten kwam Conventus geen moment in de wedstrijd en leed het veel balverlies. Al in de tiende minuut kwam Bas Kengen van SVM vrij voor keeper Jordy Willemsen, zijn schot werd nog net geblokt door Jari van Birgelen. Uit de corner kon aanvoerder Martijn Custers de afvallende bal in de rechterhoek schieten, 1-0. Conventus probeerde op te bouwen, maar had veel moeite om onder de druk van de geel-zwarten uit te komen. In de 25e minuut werd er vanuit de opbouw balverlies geleden en maakte van Birgelen hands in het strafschopgebied. Robin Starmans benutte de penalty en scoorde 2-0. Zeven minuten later kon Kengen raak koppen uit een voorzet en de 3-0 op het scorebord zetten.

Uit het niets kreeg Conventus vervolgens twee kansen die ze meteen verzilverden. Eerst kon captain Kay Peusen de 3-1 aantekenen na een vrije doortocht op de doelman, vijf minuten later wist Thom Tomesen uit de kluts de 3-2 te scoren. Maar vlak voor rust mocht wederom Kengen een diepe bal raak schieten en zorgen voor de 4-2 ruststand.

 

Na rust kreeg het publiek geen verschil te zien. De thuisploeg controleerde de wedstrijd en had geen moeite met Conventus. Na een wissel in het centrum van de verdediging van Conventus kreeg spits Kengen wel een hele makkelijke tweede helft. In de 69e minuut kon hij in het 16-meter gebied ongestoord met een knappe omhaal de 5-2 scoren, vier minuten later werd hem geen strohalm in de weg gelegd toen hij de 6-2 binnen kopte. Aan het einde van de wedstrijd kreeg Conventus wel nog twee kansen die beiden om zeep werden geholpen door medespelers die in de weg liepen. De score had nog groter kunnen worden maar doelman Willemsen wist nog een paar keer knap te redden.

 

Trainer van Conventus Bennie Salemink moest na afloop zijn meerdere erkennen: “Dit SVM is voor ons een paar maten te groot. We hadden grote moeite om onder de snelle en felle druk van hun uit te voetballen. Hierbij speelt het voor ons onwennige kunstgras helaas ook in hun voordeel, maar we hadden gewoon een offday en kwamen te weinig aan ons spel toe. Ik vind het wel knap van mijn team dat ze toch bleven proberen om van achteruit op te bouwen, ook al ging het vaak mis”, aldus de oefenmeester.

 

Zijn collega van SVM was realistisch: “Het eerste half uur waren we zeer dominant en was er geen vuiltje aan de lucht. Eigenlijk hadden we toen al een grotere voorsprong moeten hebben. Vervolgens sluipt er toch een ietwat nonchalante houding in de ploeg waardoor we nog twee tegendoelpunten kregen. Dat was echt onnodig. Gelukkig heb ik een team met veel scorend vermogen. In de rust heb ik mijn ploeg aangegeven dat ze weer moesten gaan spelen zoals in het eerste half uur en zo de wedstrijd moesten uitspelen. Dat hebben ze vervolgens prima uitgevoerd”, aldus Brahim ‘Bryan’ Rais.

 

Komende vrijdag speelt Conventus een thuiswedstrijd tegen Sanderbout. De mannen uit Munstergeleen hebben een weekendje vrij, zij mogen op 18 november op bezoek bij RKUVC uit Ulestraten, de huidige nummer 4 van de ranglijst.