Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Wedstrijdverslag SVN/BtB Consultancy - FC Geleen-Zuid

3x geen scheepsrecht voor SVN/BtB Consultancy.

Om 14.30 gaf scheidsrechter Verhaag voor ruim 500 toeschouwers het beginsignaal voor deze beslissingswedstrijd. De eerste speldenprikken werden door SVN uitgedeeld. Na een knappe actie van Jasper Braad werd diens schot gestopt door de keeper van Geleen Zuid, waarna Mitchel Mertens er niet in slaagde om de bal in het doel te werken. Daarna volgde een fase van gelijkgaande wedstrijd zonder echte uitgespeelde kansen.

In de 19e minuut was het echter raak. Na een aanval over de rechterkant van Geleen zuid belandde de bal bij Martijn Lemmens. Hij schoot de bal vanaf rand 16 meter in het doel, Tim Mohnen kansloos achterlatend. In deze fase verloor SVN de slag op het middenveld en in de 27e minuut was het weer raak. Ook nu weer een aanval over rechts die terecht kwam bij Marko Jevric, de bonkige spits van Geleen Zuid. Hij rondde via de benen van Tim af, 0-2 . Even later een goede aanval van SVN , de bal kwam bij Bob Sangen terecht die het in de korte hoek probeerde. Keeper Maikel Schuffelen van Geleen zuid was echter op zijn hoede.

De mooiste kans om terug in de wedstrijd te komen volgde in de 40e min. Na een misser in de defensie van Geleen Zuid ging Vichy Marchena alleen op de doelman af. Hij legde de bal breed op Raul Erkens die echter te lang wachtte waardoor de keeper kon ingrijpen. Waar Geleen Zuid zich effectief toonde in het benutten van de kansen, deed SVN zich in deze fase zelf tekort. Toch zou SVN vlak voor rust de belangrijke aansluitingstreffer maken. Vichy soleerde het strafschopgebied en werd aangetikt. Scheidsrechter Verhaag wees resoluut naar de stip. Raul Erkens verzilverde koel de strafschop Rust 1-2.

Dit gaf nog alle kansen voor de 2e helft. SVN begon nog goed na de thee,een goede actie over links van Raul.Zijn schot in de korte hoek werd gestopt door de keeper. Het lukte SVN niet om Geleen Zuid echt onder druk te zetten en kansen uit te spelen. Geleen Zuid bleef relatief eenvoudig op de been en was in de omschakeling zelfs af en toe gevaarlijk. De 1-3 leek dichterbij dan de gelijkmaker. Toch kreeg SVN nog een enorme mogelijkheid om een verlenging af te dwingen. Via een klutsbal kwam de bal bij Vichy , hij omspeelde de keeper, schoot echter helaas in het zijnet. In de resterende tijd slaagde SVN er niet meer in om Geleen Zuid in gevaar te brengen.

Na enkele minuten blessuretijd barstte het gejuich bij Geleen Zuid los en stortten de moegestreden SVN-ers teleurgesteld ter aarde. Zo mislukte ook de 3e poging om te promoveren naar de 2e klasse . Maar.. deze week volgt poging 4, een herkansing tegen rksv Volkel. Ook deze wedstrijd zal op neutraal terrein plaatsvinden, datum en locatie laten wij jullie z.s.m. weten.

Rest ons nog om Geleen Zuid te feliciteren met hun promotie naar de 2e klasse en FC Hoensbroek te bedanken voor de goede organisatie van deze wedstrijd.

Verslag: Math Hoesen