Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

WEDSTRIJDVERSLAG | UOW'02 - RVU

RVU veroordeelt UOW´02 tot het spelen van nacompetitie!!!

 

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen moest UOW´02 de degens kruisen met RVU uit Rothem. Zoals vooraf bekend moest UOW`02 zelf winnen en was het verder afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Voor RVU was een vergelijkbaar scenario van toepassing, maar dan in de strijd voor een periodetitel. De voortekenen waren voor ons vlaggenschip allerminst gunstig, want het 2e elftal had het ´s ochtend al het kampioenschap verspeeld door een 1 – 3 nederlaag tegen BSV Limburgia. Onder leiding van scheidsrechter Bruekers ging de wedstrijd om 14:30 van start. De wedstrijd begon rustig zonder echt noemenswaardige kansen. In de 12e minuut was het echter Kay van Haaren die de 16 meter in ging en eigenlijk de bal iets te ver voor zich uitspeelde, een verdediger van RVU beoordeelde de situatie echter anders en besloot aan de noodrem te trekken. Dit had tot gevolg dat dhr. Bruekers resoluut naar de stip wees. Nadat de scheids nog even de 11 meter had nagemeten, was het Lars Peters die de penalty hard in het hoekje binnentrapte, 1 – 0 voor UOW´02. UOW ‘02 was in de volgende fase echter niet in staat om deze voorsprong te vergroten en gaande weg de wedstrijd werd RVU steeds sterker. Het was dan ook wachten op de gelijkmaker. In de 38e minuut was het prijs en mocht de nummer 17 van RVU de bal in de 5 meter binnentikken 1 – 1. Nog voor de rust wist RVU de achterstand om te zetten in een voorsprong. De 1 – 2 werd in de 44e minuut gemaakt door de aanvoerder, via een vrije trap komt de bal in de 16 meter voor zijn voeten en legt hij hem achter Sandro in het netje. 1 – 2 is dan ook de ruststand.

Trainer Wim Zagar probeerde in de rust de teleurgestelde kopjes weer omhoog te krijgen. Kay van Haaren werd in de rust vervangen door de recentelijk uit de VS teruggekeerde Jelle Kösters. De eerste minuten na rust was RVU dichtbij het vergroten van de voorsprong. De 2 grote kansen werden echter niet verzilverd door de mannen uit Rothem. In de 51e minuut was het Tom Dautzenberg die de bal krijgt in het strafschopgebied en hem netjes over de keeper in het doel wipt 2 – 2 en het geloof in een goed resultaat keert terug, helaas is dit van korte duur. In de 55e minuut veroorzaakt Daniel Karsten een penalty en de nummer 3 van RVU faalt niet van 11 meter en de 2 – 3 is een feit. 

Tot overmaat van ramp komt UOW´02 in de 63e minuut ook nog met 10 man te staan, nadat Joep Weijers met een onbesuisde tackle de bal probeert terug te winnen. Scheidsrechter Bruekers kan echter niet anders dan hem de rode kaart te tonen. In de 70e minuut wordt Bruce Rutjens voor Kai Hintjens binnen de lijnen gebracht. Met Bruce als aanspeelpunt voorop probeert UOW de gelijkmaker te forceren. In de 80e minuut valt de treffer echter aan de andere kant en mag de nummer 3 van RVU met de 2 – 4 zijn 2e treffer van deze middag aantekenen. In de blessuretijd schiet Jelle Kösters na een voorzet van Patrick Maenen nog de 3 – 4 binnen. Deze treffer is echter voor de statistieken, want niet veel later fluit de scheids voor het laatst en staat de 3 – 4 als eindstand op het bord.

Door deze nederlaag is UOW´02 veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie. Aanstaande zondag staat dan de knock-out wedstrijd tegen naar alle waarschijnlijkheid SC Jekerdal gepland. Dit is de eerste horde in de nacompetitie om het 3e klasserschap veilig te stellen.

Er zit dus niks anders op om met de kin omhoog en de borst vooruit te gaan strijden voor elke meter, zodat we ook volgend jaar weer in de 3e klasse actief zijn!

 

Tekst: Roy Wassen, UOW 02