Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Wedstrijdverslag Veritas - Deurne (2-2)

 

SV Deurne trekt alweer de overwinning niet over de streep.

Binnen een kwartier waren al 3 doelpunten gevallen en stond een prettige 1-2 op het bord, maar zoals al zo vaak dit seizoen viel toch dat vervelende tegendoelpunt in het slot van de wedstrijd waardoor weer geen 3 punten naar Deurne gingen.   

Een fel jagend en fanatieke tegenstander, een fanatiek publiek en een nog fanatieker zwaaiende grensrechter : dat waren de ingrediënten in Neeritter op deze koude 1e decemberdag.

Het eerste kwartier golfde het spel op en neer.  De 2e corner van Deurne in de 7e minuut leverde een doelpunt op: de corner werd nog afgeslagen maar opnieuw ingebracht door Groen en van dichtbij binnen getikt door Steeghs. Nog geen 2 minuten later was een prachtredding van Verhoeven nodig op een kopbal in de verre hoek, maar in de 11e minuut ging dezelfde doelman onder de bal door bij een corner waardoor toch de 1-1 werd binnengekopt.

In de 13e minuut  werd een vrije trap van Lammers prachtig doorgekopt door Y Veeneman en viel de bal bij de 2e paal binnen. In de 31e minuut bijna hetzelfde recept: weer een trap van Lammers maar Steeghs ging net onder bal door waarna de thuisclub in het laatste kwartier de meeste kansen had. Op randje buitenspel kon de spits van Veritas door maar Verhoeven pareerde de bal tot corner. Diverse schotkansen van Veritas gingen hoog over. Ruststand 1-2.

In de 2e helft eenzelfde beeld: veel powervoetbal van Veritas waardoor Deurne nog maar een enkel kansje kreeg, ook omdat de grensrechter van Veritas veel voor buitenspel vlagde; één keer werd dat door de scheidsrechter genegeerd maar de uitbraak van Groen leverde geen doelpunt op. Ook het gevaarlijke schot van Luwawa rond de 80e minuut ging net voorlangs.

Het leek (eindelijk) op een op overwinning uit te draaien maar de scheidsrechter negeerde nu ook een vlagsignaal van Deurne-zijde waardoor de aanval door kon gaan en uit een voorzet werd de 2-2 binnengekopt.

Met de wissels (Vd Werf voor J. Kuipers en El Idrissi voor Luwawa) werd nog een keer aangezet en ook Steeghs meldde zich veelvuldig voorin maar echt gevaarlijk werd het niet. Ook de vrije trap van Lammers in de allerlaatste minuut werd door de keeper uit de hoek geplukt. Geen onterechte uitslag maar dit betekent dat Deurne voorlopig naar onder moet kijken. Volgende week wacht nummer 4 van de ranglijst Susteren en de punten zijn hard nodig.

Opstelling
Verhoeven,  M. Kuijpers,  L. Veeneman, Y. Veeneman, Steeghs, Loverbos, Matheij, Lammers, J. Kuipers (vd Werf), Groen, Luwawa (El Idrissi)