Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Wedstrijdverslag vv Maarheeze - FC Oda (2-2)

De derby op de provinciegrens tussen Maarheeze en FC Oda kende een rommelige openingsfase waarbij veelvuldig balverlies en spelonderbrekingen de snelheid uit het spel haalden.
In de 9e minuut leidde dit rommelige begin tot de openingstreffer voor FC Oda. Een vrije trap vanaf het middenveld bereikte bij de 2e paal een vrijstaande speler van Oda die ongehinderd kon binnen schieten: 0-1.
Maarheeze kon zich hierna redelijk snel herpakken en Mayco Verrijdt trok met een bekeken schot in de linker-onderhoek, na een kwartier spelen, de score weer gelijk.
Hierna werd het spel wat verzorgder en waren er kansjes over en weer. De beste kans voor rust was echter voor Oda. Een knap uitgespeelde aanval werd door de spits van Oda verzuimt om af te ronden; vrij voor het Maarheeze-doel ging zijn schot voorlangs.

Na de rust nam Maarheeze zichtbaar het heft in handen en drong met veelvuldig balbezit Oda steeds verder in de verdediging. Een knap opgezette aanval door Mayco Verrijdt en Tom vd Pas kon door Cas Baudoin jammerlijk nog niet worden omgezet in een doelpunt; zijn inzet strandde op de doelman.
In de 75e minuut kreeg Maarheeze andermaal een vrije trap op het middenveld die ditmaal te laag werd ingeschoten. De geruimde bal bereikte in een keiharde counter de enig overgebleven spits van Oda die zich knap ontdeed van de Maarheezer verdedigers en oog in oog met Maarheeze-doelman Luuk Verschueren niet faalde. Geheel tegen de verhouding in leverde dit voor Oda de voorsprong op: 2-1.

Oda trok zich nu massaal terug om de voorsprong te verdedigen. Dit hielden ze echter vol tot aan de 89e minuut. Met knap voorbereidend werk van Joey van Hoof werd Tom van der Pas met een steekpass vrij voor de keeper van Oda gezet en ditmaal werd het net wel gevonden voor de verdiende gelijkmaker: 2-2.
Met nog enkele minuten aan blessuretijd te gaan zette Maarheeze nogmaals aan om de overwinning er uit te slepen. Sammy Dirkx leek de matchwinnaar te gaan worden maar zijn inzet werd in de allerlaatste minuut nog net geweerd door de doelman van Oda.
Zo moest Maarheeze na 95 minuten genoegen nemen met slechts 1 punt waar het op basis van het veldoverwicht in de 2e helft de volle buit verdiend had.

Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Neerkandia in Neerkant. Met de vaste supportersschare reizen we dan af naar de Peel en hopelijk wordt het harde werken dan wel beloond.