Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

WEDSTRIJDVERSLAG | VV Sittard - SHH

Bij het laatste duel in de reguliere competitie gaf de eindstand ook de puntenverdeling aan, nul voor Sittard, drie voor SHH.

 

Hoewel 0-3 wellicht klinkt als een gemakkelijke overwinning was het spelbeeld niet geheel conform dat beeld. In de gelijkopgaande eerste helft deden de teams weinig voor elkaar onder. Sittard had na een kwartiertje spelen een opgelegde mogelijkheid om de scoren te openen maar vond daarbij Danny de Winter op haar weg. De doelman die helaas aan zijn laatste weken voor SHH bezig is stak in bloedvorm en was onpasseerbaar.

 

Hoewel het gros van de mogelijkheden voor de thuisploeg was kreeg ook SHH een aardige kans, Joshua Geurts schoot vanaf de zijkant echter te wild om de doelman op de proef te stellen. Even later ging Joshua een een-twee aan en werd foutief gestuit; strafschop voor SHH. De keeper zat nog wel in de goede hoek maar de strafschop, geschoten door Joshua, trof wel doel.

 

Danny de Winter moest al binnen een minuut na rust reddend optreden om Sittard van de gelijkmaker af te houden. Dat lukte zijn collega aan de overkant niet want na de beste aanval van SHH van de wedstrijd rondde Casper Metsemakers beheerst af in de verre hoek.

 

Zo was na een minuut of 50 de angel uit de wedstrijd. Sittard kende nog wel een paar oprispingen met aardige kansen maar mikte naast of stuitte op een doelman in vorm. SHH deed ook weinig met de vele ruimte al prikte de als spits ingevallen Juliën te Wierik wel nog de 0-3 binnen.

 

SHH voldeed daarmee aan haar plicht maar helaas wist ook Geleen Zuid haar duel (moeizaam) te winnen. Dat heeft als gevolg dat SHH de nacompetitie komend weekend begint met een uitwedstrijd bij FC Hoensbroek. Bij winst wacht vervolgens weer een uitwedstrijd, dan tegen de winnaar van FC Geleen Zuid - Weltania. En in een eventuele finale (op neutraal terrein) zijn SVN, Obbicht, Heksenberg of RVU de mogelijke tegenstanders.

 

VIA