Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Wedstrijdverslag Wijnandia - KVC Oranje (0-2)

Promovendus KVC Oranje blijft maar winnen. Ook in het vierde duel in derde klasse A, op bezoek bij ‘Angstgegner’ Wijnandia, werd gewonnen, deze keer met 0-2. De overwinning was verdiend, daar waren vriend en vijand het na afloop over eens. Gemakkelijk ging het echter geenszins. Oranje wit is sinds 24 februari 2019, de dag van de ‘Herensietzoeng’ in Kerkrade, ongeslagen. Die zondag werd op bezoek bij RKHBS met 4-1 het onderspit gedolven. Sindsdien niet meer. Oftewel in 12 competitieduels werd er niet verloren, met als heerlijk tussendoortje het kampioenschap in 4B.

Ook nu dus geen nederlaag, in Wijnandsrade. Het sprookje blijft maar duren. Een droomstart in 3A is intussen een feit.

Toch blijft voetbal een aparte sport. Als je een aantal mensen naar een voetbalwedstrijd laat kijken en je legt je oor te luister, dan krijg je een stortvloed  aan meningen. Niets voor niets wordt er gezegd dat Nederland beschikt over 16 miljoen bondscoaches. Ga er maar eens aanstaan als trainer. Bij Wijnandia tegen KVC Oranje was het niet veel anders, zij het dat het getalsmatig wat genuanceerder lag.

In feite waren er na afloop bij het andere oranje twee kampen. Het ene kamp, de supporters van oranje-wit langs de lijn, vonden de eerste helft matig tot slecht. KVC Oranje had de bal, een zwaar gehavend Wijnandia moest zich beperken tot verdedigen en deed dat met verve. Maar, ondanks het overwicht wisten de door Paul van Putten getrainde bezoekers, geen serieuze kans te creëren. De verklaring werd onder meer gevonden in “een te laag tempo”, “te gemakkelijk opgepakt” en “bijna geen passeeracties”. Sterker nog, feit was dat de enige echte er kwam voor Tim Steijns, namens Wijnandia. Doelman Lars van der Weide van KVC Oranje kwam uit zijn doel, verkleinde daarmee de hoek en kon zijn veste ten koste van een corner schoon houden op de inzet van de geheel vrijgekomen Steijns. Aan de andere kant, ook een feit, moest men het doen met een niet echt gevaarlijk afstandsschot van Scott Vienerius en een vrije trap (over) van Jordi Schmitz. Zo ongeveer valt de lezing in dat kamp samen te vatten. Het andere kamp, gevormd door de echte kenners, trainers en spelers, had dat heel anders gezien. ,,We lieten de bal goed rond gaan en hadden de wedstrijd volledig onder controle” viel op te tekenen uit de mond van Paul van Putten en assistent Hein Vienerius. Aanvoerde Martijn Sangen: ,,Wijnandia heeft alleen maar achter ons aan moeten rennen, net als vorige week SVME.”

Na de hervatting kwam er eenzelfde spelbeeld, met nu wél meer mogelijkheden. Het zou echter heel lang duren alvorens er langs de lijn tevredenheid viel te beluisteren. Mitchel Flecken stuurde de ingevallen Faruk Kaya op rechts de diepte in, diepte die voorheen ontbrak in het spel van de bezoekers. Kaya leverde een strakke voorzet af op de eveneens ingevallen Ritch Vienerius en die laatste kraaide twee tellen later victorie: 0-1.

Eén keer werd Wijnandia nog dreigend, bij een hoekschop van Robin Luyten, bij de thuisclub de specialist voor de dode momenten. Doelman Lars van der Weide toonde zich echter een betrouwbare sluitpost en bokste de bal weg.

De mooiste actie van de wedstrijd, daar waren alle betrokkenen het over eens, bleef bewaard tot de slotseconden van het duel. Joey Niesters ontving de bal op de linkerflank. Hij slalomde, zoals vroeger alleen slangenmens Rob Rensenbink dat kon, langs een tweetal tegenstanders en gaf de uitkomende  doelman Guy Leclaire van de thuisclub het nakijken: 0-2). De getrouwen langs de lijn kregen daarmee, zij het ultiem,  alsnog waar voor hun (niet betaalde) geld en de echte kenners zagen dat hun goed voetballende ploeg alweer had gewonnen en kon juichen.

Bij Wijnandia heerste na afloop uiteraard teleurstelling. Lang had het ernaar uitgezien dat het eerste puntje zou worden binnen getankt. Het mocht niet zo zijn. Te hopen voor die ploeg is dat de waslijst aan blessures, met name daar waar het gaat om scorend vermogen, snel korter wordt.

Komende week gaat Wijnandia op bezoek bij FC Hoensbroek terwijl KVC Oranje in eigen huis aantreedt tegen Heksenberg.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)